Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
SimonM
Posts: 3
Joined: Tue Nov 29, 2016 10:42 pm

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by SimonM » Fri Mar 08, 2019 1:43 am

Hello
Thanks a lot for the new 4.2 version. I love the new render channels and the possibility to export all these infos in an exr file from the GUI.
Is there also a possibility to create this exr file from the command line interface (indigo_console.exe) ?

Another question:
I use to work with the XYZ data available in the *.igi format, the igi formatting has change in this new version and I cannot read it anymore. It is not a big deal if I can use the data present in the exr file. Can you please give me the function to transform the RGB data present in the new exr format into XYZ values ?

Thanks for the help.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Pibuz » Fri Mar 22, 2019 3:58 am

Hi to the dev's team!
I noticed that when I try to rotate an HDR envmap through the GUI indigo crashes...

Con this be fixed?

Thanks!

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2215
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by pixie » Fri Mar 22, 2019 1:52 pm

these AOVs are a gods send!

Legos2112
Posts: 10
Joined: Thu Dec 13, 2018 12:35 am
Location: Venezuela
3D Software: SketchUp
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Legos2112 » Sat Mar 30, 2019 2:39 am

Hi, i was working on this scene from a sketchup model,
so the problem is that i wasn't able to render using openCL.

indigo version 4.2.23

if i render using everything ok no problem.

went i choose GPU to render the light layers (lampara jardin,) didnt work only the hdri layer and the other lamps but not the one in the garden.

i set the tone mapping to camera or Reinhard but i didn't make any difference.
i save the scene as a pigs file in order to render in other computer but it has the same result the light layer lampara jardin didn't work on GPU render just CPU.

For ligthing i use

hdri map layer 4
ies lamp layer 2,3
presset light material layer 1
Attachments
1.png
aperture deffraction on
edit friday.png
aperture deffraction off
122_deliver_D.png
aperture deffraction ofF
hdri layer 0.0001
GPU RENDER OK IN THIS ONE
122_deliver_A.png
aperture deffraction on
hdri layer 1
GPU RENDER OK IN THIS ONE

User avatar
snorky
Indigo 100
Posts: 326
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:54 pm
Location: Parma, Italy

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by snorky » Sun May 05, 2019 4:26 am

a simple render....
default_.png
I tried to change from sun + sky to environment map and this appears
default.png
Indigo Renderer 4.2.23
Skindigo 4.2.21.3

What happens?

thanks

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1820
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by StompinTom » Wed May 15, 2019 2:53 am

I was scratching my head over some very weird Z-depth values, and then I came across this:

4.2.20
* Using scene radius with camera for normalising the depth channel.

Could this be rolled back or made toggle-able so that you can use true Z-depth (distance in units/meters from camera)? It's inconsistent for depth compositing and gives weird results. Or at least, could this be made into true Z-depth for EXR export?

Finally, the Z-depth pass doesn't show up when loading the multilayer EXR in Blender. Not sure if this is a Blender or Indigo issue, but what does Indigo name the Z channel when it exports a multilayer EXR?

SimonM
Posts: 3
Joined: Tue Nov 29, 2016 10:42 pm

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by SimonM » Thu May 16, 2019 12:31 am

Hello
I think I have identified a bug in the "position" render channel.
The values of this channel is not the same if the "depth" render channel is toggled or not.
If the "depth" chanel" is not toggled, some shadows are appearing in the "position" channel.
I attached the outputs of the position channel with and without depth with ~ 1000spp.
I also attached the igs + meshes.
Thanks.
Attachments
scene.zip
(315.21 KiB) Downloaded 18 times
GK_depth.png
GK_nodepth.png

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4662
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Zom-B » Thu May 16, 2019 3:47 am

Thanks for the Bugreport Simon!

User avatar
Lal-O
2nd Place Winner
Posts: 300
Joined: Wed Sep 23, 2015 7:09 am
Location: México
3D Software: SketchUp
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Lal-O » Fri May 17, 2019 12:41 pm

snorky wrote:
Sun May 05, 2019 4:26 am
a simple render....
default_.png
I tried to change from sun + sky to environment map and this appears
default.png
Indigo Renderer 4.2.23
Skindigo 4.2.21.3

What happens?

thanks
Hi. I've experienced this before and this is what i got from Zom-B :

....."this is afaik a known issue if you change scene parameters early after GPU render started and the image is still rendered in subpixel resolution.
Double check by having your render cook for a few minutes before changing the parameters, it shouldn't happen then".

User avatar
snorky
Indigo 100
Posts: 326
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:54 pm
Location: Parma, Italy

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by snorky » Fri May 17, 2019 10:42 pm

Lal-O wrote:
Fri May 17, 2019 12:41 pm
Hi. I've experienced this before and this is what i got from Zom-B :

....."this is afaik a known issue if you change scene parameters early after GPU render started and the image is still rendered in subpixel resolution.
Double check by having your render cook for a few minutes before changing the parameters, it shouldn't happen then".
Thanks Lal-O
:D

Jaksi
Posts: 14
Joined: Sun Jan 03, 2016 12:04 pm

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Jaksi » Sun May 19, 2019 1:04 pm

I will not buy you have no backet https://www.youtube.com/watch?v=XqfXBCXCXqQ watch the min/second 1:25

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4662
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Zom-B » Sun May 19, 2019 1:50 pm

Indigo does have bucket rendering for GPU, but it only displays a viewport update once all buckets are done in a pass...

User avatar
Zalevskiy
Posts: 188
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:36 am
Location: Russian Federation

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by Zalevskiy » Tue May 21, 2019 1:49 am

Hello forum, tell me, is it possible to render an animated texture through Cinema + Indigo?

https://yadi.sk/d/NXB1BzlIuKdjlA

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by OnoSendai » Tue May 21, 2019 2:55 am

SimonM wrote:
Thu May 16, 2019 12:31 am
Hello
I think I have identified a bug in the "position" render channel.
The values of this channel is not the same if the "depth" render channel is toggled or not.
If the "depth" chanel" is not toggled, some shadows are appearing in the "position" channel.
I attached the outputs of the position channel with and without depth with ~ 1000spp.
I also attached the igs + meshes.
Thanks.
Nice find, thank you, fixed for next build.
It's a problem with MLT and render channels btw, change to non-mlt to work around.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.2.23 Stable Release Candidate

Post by OnoSendai » Wed May 22, 2019 3:28 am

snorky wrote:
Fri May 17, 2019 10:42 pm
Lal-O wrote:
Fri May 17, 2019 12:41 pm
Hi. I've experienced this before and this is what i got from Zom-B :

....."this is afaik a known issue if you change scene parameters early after GPU render started and the image is still rendered in subpixel resolution.
Double check by having your render cook for a few minutes before changing the parameters, it shouldn't happen then".
Thanks Lal-O
:D
I think this is fixed already for the next build.

Post Reply
74 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests