Indigo Renderer 4.4.9 Beta

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
Originalplan®
Posts: 752
Joined: Sat Sep 26, 2015 8:58 pm
3D Software: Cinema 4D
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by Originalplan® » Tue Jun 30, 2020 10:25 am

@mpro

Thanks! Interesting problem.
It seems the issue is only present when denoise is active. Otherwise works fine on all CPU & GPU modes.
Let's see what the devs say about it.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6210
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by OnoSendai » Tue Jun 30, 2020 4:00 pm

mpro31 wrote:
Sun Jun 28, 2020 5:56 am
Screen Shot 2020-06-27 at 20.45.31.png

Hello Indigo team,

This issue has raised before. Noise reduction does not work most of the time. It's not a scene issue. It's not an Intel issue as it does not happen to other renderers who use the same algorithm, it has something to do with implementation.

I would appreciate taking a look.

Best,

K.
Hi,
Preliminary investigation indicates that this issue is due to having very small values in the render buffer.

For example, from pick info: HDR sRGB pixel colour r=1.7974841e-12, g=1.3779304e-12, b=1.3725927e-12, a=1

The issue goes away if you make the emitters much brighter (and can then turn down the tonemapping scale).

I'll look into it some more though.

mpro31
Posts: 20
Joined: Fri Jan 05, 2018 9:44 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by mpro31 » Wed Jul 01, 2020 5:24 am

@OnoSendai

Hello,
Indeed this solution works, I have to further try that in different scenes but it seems like small values in lighting cause the problem.
Thank you very much!

wob
Posts: 64
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by wob » Wed Jul 08, 2020 9:41 pm

bug: indigo does not renders object masks for objects with SSS material (tested on "fog" material from online library). objects with fog material and fog material does not appers on render channel "object masks".

User avatar
bubs
2nd Place Winner
Posts: 620
Joined: Fri Jul 22, 2011 8:46 pm
Location: UK

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by bubs » Fri Jul 10, 2020 3:21 am

Section Plane from SketchUp not working? I keep getting this message...

A problem occurred with the scene:
Error while building scene: No tone mapping settings were found in the scene.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6210
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by OnoSendai » Thu Jul 16, 2020 12:12 am

bubs wrote:
Fri Jul 10, 2020 3:21 am
Section Plane from SketchUp not working? I keep getting this message...

A problem occurred with the scene:
Error while building scene: No tone mapping settings were found in the scene.
Fixed: https://www.indigorenderer.com/forum/vi ... 17&t=15503

User avatar
bubs
2nd Place Winner
Posts: 620
Joined: Fri Jul 22, 2011 8:46 pm
Location: UK

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Post by bubs » Sun Jul 19, 2020 10:53 pm

Great thanks!

Post Reply
22 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests