SkIndigo 3.4.19

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
Post Reply
12 posts • Page 1 of 1
User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6182
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

SkIndigo 3.4.19

Post by OnoSendai » Wed May 29, 2013 4:22 am

This is a new build for Indigo 3.4.x, mostly to fix compatibility problems with SketchUp 2013.

Changelog:

Version 3.4.19:
Updated Windows installer to detect SketchUp 2013.
Fixed HTML issue with SketchUp 2013.
Fixed problem with material names with '&' in them.
Fixed problem with thin glass with special XML chars in the material name.

Download:

Windows:
http://downloads.indigorenderer.com/dis ... taller.exe

OS X: New build - version 3.4.19b
http://downloads.indigorenderer.com/dis ... .4.19b.rbz

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by Pibuz » Wed May 29, 2013 10:14 pm

Cool! Thanks!
..I'll stick to sketchup 7 and 8 still for a while though.. Never been too excited about new releases of softwares :roll: See windows, autoCAD,........EXCEPTED FOR INDIGO! I think I've never found more stable beta version in any other software. Which proves that the Indigo team is working reeeeally well for me. Thanks Glare.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6182
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by OnoSendai » Fri May 31, 2013 4:03 am

Added RBZ file for OS X users.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6182
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by OnoSendai » Tue Jun 04, 2013 5:58 am

Hi All,
There is a problem with SketchUp 2013 on OS X and SkIndigo, which results in this error if you change any render settings:

Code: Select all

Scene parsing error: Failed to parse integer from ''. (In element 'renderer_settings', around line 12, column 9)
It seems to be due to a bug in SketchUp 2013. We're trying to either find a fix or a workaround as soon as possible.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6182
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by OnoSendai » Tue Jun 04, 2013 9:36 am

Updated first post with a new 3.4.19b .rbz for workaround of SketchUp 2013 on OS X issue.

henrib
Posts: 14
Joined: Thu Apr 08, 2010 5:24 am
Location: Paris

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by henrib » Fri Jun 14, 2013 9:22 pm

Hello,

there is an other bug, i think. On Mac 10.8.4 and SU2013, It's impossible to change Emitter attributes. If i change attributes, no export is possible.
"Scene parsing error: Failed to find child for element 'constant' - Child should be one of 'blackbody', 'peak', 'regular_tabulated', 'rgb', 'uniform'. (In element 'constant', around line 236, column 21)"

Same problem with the SKIndigo 3.6.14 from whaat.

Thanks,

Henri

EDIT : The fresh update of Sketchup 2013 fix the problem.

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by Whaat » Sat Jun 15, 2013 6:08 am

henrib wrote:Hello,

there is an other bug, i think. On Mac 10.8.4 and SU2013, It's impossible to change Emitter attributes. If i change attributes, no export is possible.
"Scene parsing error: Failed to find child for element 'constant' - Child should be one of 'blackbody', 'peak', 'regular_tabulated', 'rgb', 'uniform'. (In element 'constant', around line 236, column 21)"

Same problem with the SKIndigo 3.6.14 from whaat.

Thanks,

Henri

EDIT : The fresh update of Sketchup 2013 fix the problem.
Yes, they just released a maintenance update for SU2013 which should fix all the problems that Mac users might be experiencing.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6182
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by OnoSendai » Sat Jun 15, 2013 9:36 am

Whaat wrote:
henrib wrote:Hello,

there is an other bug, i think. On Mac 10.8.4 and SU2013, It's impossible to change Emitter attributes. If i change attributes, no export is possible.
"Scene parsing error: Failed to find child for element 'constant' - Child should be one of 'blackbody', 'peak', 'regular_tabulated', 'rgb', 'uniform'. (In element 'constant', around line 236, column 21)"

Same problem with the SKIndigo 3.6.14 from whaat.

Thanks,

Henri

EDIT : The fresh update of Sketchup 2013 fix the problem.
Yes, they just released a maintenance update for SU2013 which should fix all the problems that Mac users might be experiencing.
Great :)

Enrico
Posts: 15
Joined: Wed Jul 20, 2011 7:29 am

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by Enrico » Tue Jun 25, 2013 11:18 am

Hi One Sendai, I have finded problems into the "Skindigo Material Editor". The options "Search" and "Assign preset" don't allow to scroll material's previews as precedent versions of Skindigo. It's possible to verify the problem? Thanks!!

renata.ferro
Posts: 1
Joined: Fri Jul 05, 2013 12:52 pm

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by renata.ferro » Fri Jul 05, 2013 12:58 pm

I just installed Indigo RT trial version to test it on my sketchup projects. However, when I click on 'render with indigo' inside sketchup, nothing happens. I have no clue what is going on. :cry:

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by Whaat » Tue Jul 09, 2013 3:05 am

Enrico wrote:Hi One Sendai, I have finded problems into the "Skindigo Material Editor". The options "Search" and "Assign preset" don't allow to scroll material's previews as precedent versions of Skindigo. It's possible to verify the problem? Thanks!!
Hi Enrico,

What version are you using? OSX or Windows? Can you post a screenshot of the problem? Can you open the ruby Console window and check for error messages? Thanks.

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: SkIndigo 3.4.19

Post by Whaat » Tue Jul 09, 2013 3:06 am

renata.ferro wrote:I just installed Indigo RT trial version to test it on my sketchup projects. However, when I click on 'render with indigo' inside sketchup, nothing happens. I have no clue what is going on. :cry:
Hi renata,

What version are you using? OSX or Windows? Can you open the ruby Console window and check for error messages? Thanks.

Post Reply
12 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest