blendigo SW 1.1.10 (Beta)

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

blendigo SW 1.1.10 (Beta)

Post by Big Fan » Thu Sep 11, 2008 12:41 am

hi folks,
here is an update to 1.1.9 I'll conveniently call 1.1.10
this is almost entirely a bug fix (there were a few :wink: )
I hope the issues found previously have been addressed and people can actually make use of it this time

Unfortunately because of upload size restrictions I had to break down the BLpreviews folder
You need to make a folder called BLpreviews and put the textures folder and the xml files in it

as usual please read the instructions in the blendigo zip

let me know if you find any issues

cheers BF

EDIT: I have become aware that IES profiles are working in the UI after all... :D

EDIT2: Sorry, as of 25th Sept this script is no longer available for download BF
Last edited by Big Fan on Fri Sep 26, 2008 9:59 pm, edited 8 times in total.

User avatar
aleksandera
Posts: 379
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:49 pm
Location: Slovenia

Post by aleksandera » Thu Sep 11, 2008 1:14 am

List index out of range???

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Thu Sep 11, 2008 1:21 am

<sigh>I didnt have that in my tests...
I am sorry I dont know what you are doing to get these things.

just writing 'List index out of range???' isnt especially helpful :wink:

and I regret to tell you its 1.14AM here and I am going to bed

I will look into it tomorrow...

User avatar
aleksandera
Posts: 379
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:49 pm
Location: Slovenia

Post by aleksandera » Thu Sep 11, 2008 1:28 am

Ok, What shall I do? Here is a screenshot.
Shall I post the scene?
Last edited by aleksandera on Fri Sep 12, 2008 9:04 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Pinko5
Posts: 497
Joined: Mon Feb 19, 2007 8:15 pm
Location: Italy

Post by Pinko5 » Thu Sep 11, 2008 2:05 am

Tnx Big ;) i try asap...
Ciao
Luca. ;)

User avatar
Pinko5
Posts: 497
Joined: Mon Feb 19, 2007 8:15 pm
Location: Italy

Post by Pinko5 » Thu Sep 11, 2008 2:29 am

No problem for me Big... Tnx again
Luca. ;)

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Thu Sep 11, 2008 8:30 am

That probably wont fix it but did you try to apply scale+rotation on your cuboid?

User avatar
Labello
Posts: 143
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:52 am
Location: Coburg - Germany
Contact:

Post by Labello » Thu Sep 11, 2008 10:45 am

when i copy it into the same folder as older versions of blendigo the ones from smartden i can not see the plugin in the scripts-list. what am i doing wrong? i am on blender 2.45 and ubuntu

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Thu Sep 11, 2008 10:57 am

nothing probably, the script appears under the Render list in the Scripts menu
this is said in the instructions I think :)

btw I dont have linux, so it has not been tested for compatibility, although I did borrow some code from smartdens for this you may find issues, sorry if :? :wink:

User avatar
Labello
Posts: 143
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:52 am
Location: Coburg - Germany
Contact:

Post by Labello » Thu Sep 11, 2008 8:16 pm

Big Fan wrote:nothing probably, the script appears under the Render list in the Scripts menu
this is said in the instructions I think :)
wow. well i browsed through the instruction looking for the proper directory. but thanks anyway =)

User avatar
aleksandera
Posts: 379
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:49 pm
Location: Slovenia

Post by aleksandera » Fri Sep 12, 2008 3:39 am

Apply scale+rotation doesn't work.

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Fri Sep 12, 2008 9:54 am

ok I havent forgotten you :)

I was waiting to see if anyone else posted about this 'out of range'
It doesnt seem to be a common problem
If the .blend file is not too big zip and PM it to me please
Dont worry I wont re-post it here for others to see :wink:

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Fri Sep 12, 2008 10:52 am

The issue is your Cube_Cube doesnt have a Blender material and therefore a Blendigo/Indigo one either - ie it isnt on the list
If you 'Add New' a material it exports fine.
I guess I need to make the exception handling for all eventualities :roll:

other stuff:
Dont forget to focus properly on your subject by using 'Selected'.
Remove(clear) the non existant 'Tex' texture from the backdrop.
Apply scale and rotation to the Cube ( Crtl A ).
You actually dont need the subsurf modifier and particularly at 2 cos the model is nice - this actually slows down the export a lot.
It would be better for Indigo performance not to have objects like the cube (Cube_Cube) in the scene if they are out of the cameras general view - so you could delete that anyway :wink:

ok HTH

EDIT:
p.s. you might like to remove your console quote from above
I am a little sensitive to bad publicity :lol:
(dont want to scare people away coming on top of my previous bugs)

User avatar
aleksandera
Posts: 379
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:49 pm
Location: Slovenia

Post by aleksandera » Fri Sep 12, 2008 9:21 pm

Thx for your extensive explanation!


Cheers!

User avatar
F.ip2
Posts: 160
Joined: Thu Aug 10, 2006 11:05 am

Post by F.ip2 » Sun Sep 14, 2008 6:53 am

Phong shader with Specular reflection with use bump shader with Brushed
is crashing Indigo always with preview because the scene sphere is NOT uv unwrapped.

Normal rendering runs fine.




BTW how could u use a Silver NK.data and also stretch the highlight to make it look brushed in indigo?

In Lux you select the NK.data and set the exponent for U and V.

Claas
--
C l a a s E i c k e K u h n e n
Artist : Designer : Educator

Assistant Professor Industrial Design
Kendall College of Art and Design
of Ferris State University

Post Reply
78 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests