[BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Feature requests, bug reports and related discussion
Post Reply
9 posts • Page 1 of 1
User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4676
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

[BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by Zom-B » Thu Aug 19, 2010 11:20 pm

Using post-Pro Aperture Diffraction uses a lot aof RAM as we know, the higher the SuperSampling the more!

The Problem is that in latest Indigo version once it was activated and RAM usage of Indigo raised, Indigo doesn't free the RAM after disabling Aperture Diffraction!
It was like this in earlier versions if I remember correctly!

Another problem here is that Indigo uses the full internal Res to calculate the AD, before downsampling it.
This has 3 issues:

1) RAM usage explodes for higher SS values.
3) long calculation times.
2) hot pixels that you wan't to prevent by high AA get visible again :(

I would like to request here to change the calculation to the Downsized igi.
At least a checkbox for changing the behavior (full res AD or Downsampled) should be availible (like in old Violet versions)!

Another thing is that IF Obstacle maps are supported for PostPro AD, they should be loadable in the GUI to, and you can should be able to change them on the fly!
polygonmanufaktur.de

User avatar
dcm
Posts: 663
Joined: Sun Jan 03, 2010 1:55 am

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by dcm » Thu Aug 19, 2010 11:22 pm

"Another thing is that IF Obstacle maps are supported for PostPro AD, they should be loadable in the GUI to, and you can should be able to change them on the fly!"

+100

User avatar
cooler_inc
2nd Place Winner
Posts: 158
Joined: Mon Aug 14, 2006 10:21 pm
Location: Ukraine, Donetsk
Contact:

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by cooler_inc » Fri Aug 20, 2010 12:10 am

"Another thing is that IF Obstacle maps are supported for PostPro AD, they should be loadable in the GUI to, and you can should be able to change them on the fly!"

+1

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by CTZn » Fri Aug 20, 2010 5:06 am

+101
Why not request it to be on a separate layer as you go ?

8)
obsolete asset

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6184
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by OnoSendai » Fri Aug 20, 2010 12:20 pm

Both good ideas Zom-B, will add to TODO list.

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by dag » Wed Nov 24, 2010 1:06 am

So I guess this happens because PP AD is calculated at full SS resolution?
Attachments
adppss.jpg

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4676
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by Zom-B » Wed Nov 24, 2010 1:14 am

oh, what a nice sun you've got there... can you share the obstacle map? :)
polygonmanufaktur.de

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by dag » Wed Nov 24, 2010 1:48 am

http://www.indigorenderer.com/forum/vie ... =19&t=9917
Eneregizr... the rings got enhanced with ektachrome 100.

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4676
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: [BUG] Post-Pro Aperture Diffraction

Post by Zom-B » Wed Nov 24, 2010 1:54 am

Thanks a lot for the link!! :)
polygonmanufaktur.de

Post Reply
9 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest