Indigo 1.1.12

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6168
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Indigo 1.1.12

Post by OnoSendai » Fri Sep 26, 2008 6:44 pm

win32:
http://indigorenderer.com/dist/indigo_v1.1.12.zip

win64:
http://indigorenderer.com/dist/indigo_x64_v1.1.12.zip

changelog:
1.1.12
* added min, max, lerp, floorToInt, ceilToInt, real(), clamp, fract, print to shader lang (see manual PDF)
* added function body return type check to ISL
Last edited by OnoSendai on Thu Oct 23, 2008 10:44 pm, edited 4 times in total.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri Sep 26, 2008 6:54 pm

Thanks, I wish I'll use that soon !
obsolete asset

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Fri Sep 26, 2008 7:19 pm

thanks Ono! :)

User avatar
WytRaven
Indigo 100
Posts: 905
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:24 pm
Location: Dubbo, Australia
Contact:

Post by WytRaven » Fri Sep 26, 2008 7:48 pm

I'll say thx too but where oh where is SmartDen. I'm seriously starting to think that Blender's exporter is in serious trouble :(
:idea: "A foolish consistency is the hobgoblin of little minds..." - Emerson 1841

User avatar
Pinko5
Posts: 497
Joined: Mon Feb 19, 2007 8:15 pm
Location: Italy

Post by Pinko5 » Fri Sep 26, 2008 7:54 pm

WytRaven wrote:I'll say thx too but where oh where is SmartDen. I'm seriously starting to think that Blender's exporter is in serious trouble :(
quote!!!
Luca. ;)

sk2k
Posts: 35
Joined: Sun Jan 07, 2007 10:26 pm

Post by sk2k » Fri Sep 26, 2008 7:56 pm

Hi,

all this shader stuff is scaring me. lol I'm more of a hobby artist then a programmer or mathematician.

I hope smartden will update Blendigo soon because BigFan removed his version of the script.

MfG
sk2k

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Fri Sep 26, 2008 8:45 pm

soon, mates, very soon! ;)
Check normals, dude!

Image
Image

User avatar
WytRaven
Indigo 100
Posts: 905
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:24 pm
Location: Dubbo, Australia
Contact:

Post by WytRaven » Fri Sep 26, 2008 8:48 pm

Woohoo! Welcome back SmartDen :D How have you been?
:idea: "A foolish consistency is the hobgoblin of little minds..." - Emerson 1841

User avatar
rgigante
Posts: 326
Joined: Wed Jun 28, 2006 6:46 am
Location: Italy

Post by rgigante » Fri Sep 26, 2008 9:19 pm

Thanks Ono...

PS: great venue in Milan :)

User avatar
Pinko5
Posts: 497
Joined: Mon Feb 19, 2007 8:15 pm
Location: Italy

Post by Pinko5 » Fri Sep 26, 2008 9:45 pm

ALLLLLLEEEELLLLUUUUYYAAAAAAA i see SMART!!!!!
Luca. ;)

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Fri Sep 26, 2008 9:57 pm

>Blender's exporter is in serious trouble

well youre not entirely wrong there

I wont be spending any more time updating mine past 1.1 series even for myself so if smartden gives it away you guys really are stuffed.

the best thing for you to do to ensure you can use indigo into the future is to involve yourselves more rather be dependant on the same people all the time.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3546
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Fri Sep 26, 2008 11:09 pm

nice stuff, thank you!

User avatar
filippo
Posts: 658
Joined: Sat Aug 05, 2006 8:46 pm
Location: italia(senigallia-an)
Contact:

Post by filippo » Tue Sep 30, 2008 9:12 pm

An other fantastic work....
2x Xeon quad core ghz 2.66(8 core)+4g ram+quadro fx
2 x Xeon Quad 5540 (16 core)+16GB ram+ Nvidia GTX 295 1800mb

Big Fan
Posts: 745
Joined: Tue Oct 17, 2006 9:37 am
Location: Nelson NZ

Post by Big Fan » Wed Oct 01, 2008 7:14 pm

ok Big O here's a question

if I have the sun in layer 0 and say an IES in layer 1 rendering away in Reinhard the sun of course is much brighter and predominant but the overall exposure is balanced.
if I now disable layer 0 I can see only a small amount of the rendering work done at this time is related/attributed to the IES however if I leave it rendering like that it appears to stay at the same low level and work slowly.
shouldnt the picture exposure rebalance (esp in Reinhard) to consider the actual number of light sources enabled, and run, in this case, as if there were no layer 0?
If I make an .igs with just the IES it runs faster and brighter.
It seems that disabled just means it is still being calculated all the while but assessed as black or such for the image. is that right?
In that sense there is no actual stop/start for a light source?...
Sorry if that's a low level of technical awareness question :wink:

User avatar
PureSpider
Posts: 1459
Joined: Tue Apr 08, 2008 9:37 am
Location: Karlsruhe, BW, Germany
Contact:

Post by PureSpider » Thu Oct 02, 2008 12:02 am

Big Fan wrote: It seems that disabled just means it is still being calculated all the while but assessed as black or such for the image. is that right?
it is and there already is a request to start/pause specific layers for rendering

Post Reply
23 posts

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests