Error message

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Post Reply
9 posts • Page 1 of 1
User avatar
mwesch
Posts: 18
Joined: Thu Jul 30, 2009 7:49 pm
Location: Le Havre, France

Error message

Post by mwesch » Thu Jul 30, 2009 8:00 pm

D: Cant seem to get bledigo to work, i'm getting this error message in the dos.

Code: Select all

Compiled with Python version 2.6.2.
Checking for installed Python... got it!
Traceback (most recent call last):
  File "<string>", line 1, in <module>
  File "C:\Program Files\Blender Foundation\Blender\.blender\scripts\temp\blendi
go.py", line 64, in <module>
    indigoLogo = Blender.Image.Load(os.path.join(assetsPath, "indigo_logo.png"))

IOError: couldn't load image
Now I believe i've chosen the install path correctly blender./scripts or something like that.

Can someone help me out?

Thanks

Chris

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Error message

Post by Borgleader » Thu Jul 30, 2009 10:21 pm

yes the blendigo script should be in ...\.blender\scripts.

What it seems not to be finding is the indigo logo and that, should be found in your indigo directory. Maybe your path to the indigo.exe is wrong?
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
mwesch
Posts: 18
Joined: Thu Jul 30, 2009 7:49 pm
Location: Le Havre, France

Re: Error message

Post by mwesch » Thu Jul 30, 2009 11:37 pm

Well its there i've checked

:Edit:

Just reinstalled it, still no work...
Just to let know i've got Blender 2.49a

User avatar
aleksandera
Posts: 379
Joined: Fri Sep 15, 2006 10:49 pm
Location: Slovenia

Re: Error message

Post by aleksandera » Fri Jul 31, 2009 7:50 pm

If it is like this:

....\blender\scripts\temp\blendigopkg\assets

change it:

....\blender\scripts\blendigopkg\assets

Chears!

User avatar
benn
Posts: 1046
Joined: Mon Dec 08, 2008 12:47 pm
Location: Wellington, New Zealand
Contact:

Re: Error message

Post by benn » Fri Jul 31, 2009 8:41 pm

Hey mwesch,

It seems there is something wrong with your Blendigo installation, I will look into it next week and ensure we have the installation package correct.

Regards,
Ben

sethm
Posts: 1
Joined: Sat Aug 15, 2009 12:27 am

Re: Error message

Post by sethm » Sat Aug 15, 2009 12:31 am

Hello Gents,

Did you get anywhere with this issue - I've just gone through the trouble of downloading and installing indigo and blendigo and I have the same issue on Mac OS X 10.5.7. I've checked my python installation and the scripts are where they should be, all seems fine, but I can't use blendigo at all;

Code: Select all

Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]: Compiled with Python version 2.5.1.
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]: Checking for installed Python... got it!
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]: Traceback (most recent call last):
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]:   File "<string>", line 1, in <module>
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]:   File "/Applications/blender.app/Contents/MacOS/.blender/scripts/blendigo.py", line 64, in <module>
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]:     indigoLogo = Blender.Image.Load(os.path.join(assetsPath, "indigo_logo.png"))
Aug 14 13:21:29 iMac [0x0-0x170170].org.blenderfoundation.blender[3817]: IOError: couldn't load image
Kind regards,

Seth

AllanElijah
Posts: 1
Joined: Tue Aug 18, 2009 8:29 am

Re: Error message

Post by AllanElijah » Tue Aug 18, 2009 8:40 am

Hey All,

Same error here.

Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: Compiled with Python version 2.5.4.
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: Checking for installed Python... got it!
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: Traceback (most recent call last):
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: File "<string>", line 1, in <module>
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: File "/Applications/blender.app/Contents/MacOS/.blender/scripts/blendigo.py", line 64, in <module>
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: indigoLogo = Blender.Image.Load(os.path.join(assetsPath, "indigo_logo.png"))
Aug 17 15:58:10 cservices1s-imac [0x0-0x31031].org.blenderfoundation.blender[474]: IOError: couldn't load image


Should the assets folder at Blender/Contents/MacOS/.blender/scripts/blendigopkg/assets be empty?...Because it is...

dmn
3rd Place Winner
Posts: 243
Joined: Thu Dec 21, 2006 6:42 pm

Re: Error message

Post by dmn » Sun Aug 23, 2009 9:07 am

I don't remember the previous topic but I think Aleksandra is correct for all of you, I think. Find the logo file (blendigo has installed it incorrectly somewhere on your computer) and determine the folder where blendigo is trying to access it, then paste the logo file into that directory.
And also look at this topic

FakeShamus
Posts: 510
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Error message

Post by FakeShamus » Sun Aug 23, 2009 10:42 am

there is something quirky with the mac installer, cause I had the same problem - the assets folder installs empty. but it should look like below:
I had to go into the assets section of the blendigo installer package and copy those files to the right location.

I also think it is not ideal that the installer only works if your blender installation is at "/Applications/Blender.app". the installer should allow you to browse to your blender folder to install. the download packages from blender.org unzip as folders named for the specific blender version (for example: "blender-2.49a-OSX-10.5-py2.5-intel 2") and you just drag that to your applications. we shouldn't have to rename or reorganize that just to install Blendigo.
Attachments
Picture 3.png
Blender.app contents
Picture 3.png (26.32 KiB) Viewed 2159 times

Post Reply
9 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 0 guests