Thanks for all the hard work, but the error persists

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Post Reply
8 posts • Page 1 of 1
scatman
Posts: 63
Joined: Thu Jun 11, 2009 12:12 pm
Location: North Carolina, USA

Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by scatman » Mon Jul 06, 2009 12:23 pm

in every blendigo build since 2.0.6, I get the error seen below when trying to render a certain blender file:
Error: SceneLoaderExcep: WorldExcep: Can't set a background material when it has already been set. (In element 'skylight', around line 53, column 5)

I don't get this error with blendigo v1.0.9/indigo v1.0.9, though...
I guess there's some new blendigo/indigo setting that I don't know about. I'd love to enjoy the new indigo build (2.0.6), but until I can get it to render all of my previous scenes, I'll just have to continue using the previous indigo/blendigo (pre 2.0.6) build. :?

scatman

User avatar
Godzilla
Indigo 100
Posts: 985
Joined: Sat Jun 06, 2009 11:33 am

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by Godzilla » Mon Jul 06, 2009 12:25 pm

Have you sent the scene to Ben/Ono?
samlavoie.xyz

scatman
Posts: 63
Joined: Thu Jun 11, 2009 12:12 pm
Location: North Carolina, USA

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by scatman » Mon Jul 06, 2009 12:33 pm

yes I did, see this thread:
http://www.indigorenderer.com/forum/vie ... f=8&t=6086

scatman

User avatar
Godzilla
Indigo 100
Posts: 985
Joined: Sat Jun 06, 2009 11:33 am

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by Godzilla » Mon Jul 06, 2009 12:38 pm

Care to PM it to me?

I'll put on my white lab coat and try to figure out the problem (or pretend I can figure out the problem.)
samlavoie.xyz

scatman
Posts: 63
Joined: Thu Jun 11, 2009 12:12 pm
Location: North Carolina, USA

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by scatman » Mon Jul 06, 2009 1:53 pm

I sent it to you I think...thanks

scatman

User avatar
benn
Posts: 1046
Joined: Mon Dec 08, 2008 12:47 pm
Location: Wellington, New Zealand
Contact:

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by benn » Mon Jul 06, 2009 2:05 pm

Hey Scatman,

The problem is that you have more than one lightsource in the scene. Sorry for the awful error message - if you delete one of your suns (or one of your lamps) then the scene renders fine. Smartden and I are working on making blendigo be much more robust and not produce broken indigo files.

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Re: Thanks for all the hard work, but the error persists

Post by SmartDen » Mon Jul 06, 2009 9:54 pm

benn wrote:Hey Scatman,

The problem is that you have more than one lightsource in the scene. Sorry for the awful error message - if you delete one of your suns (or one of your lamps) then the scene renders fine. Smartden and I are working on making blendigo be much more robust and not produce broken indigo files.
that's why i said you that's not a good idea to convert all blender lamps in indigo suns.
Check normals, dude!

Image
Image

scatman
Posts: 63
Joined: Thu Jun 11, 2009 12:12 pm
Location: North Carolina, USA

YES!!!

Post by scatman » Tue Jul 07, 2009 12:43 pm

Thanks Ben and Godzilla. :D Removing the other lights from the scene was it! My confidence in the new indigio/blendigo (2.0.6/2.0.9) is restored. I'll test some other scenes and come back to complain...er---um...request help if necessary. Now if I could just hack my way out of that watermark (I didn't type that in English did I?).

Thanks again,
scatman

Post Reply
8 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest