MtI 0.9

Announcements, requests and support regarding the MAYA exporter
User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Wed Jan 09, 2008 9:58 am

phr0stByte:
I was kinda incorrect about the .obj n-gon thing. I had another look at your fan blade and found that it wasn't the n-gons causeing problems, it was the fact that the surface was not closed.
I found this when I deleted the large faces, and tried to re-make them, the object only half filled, broken where the outside loop wass broken.

I fixed the outside loop, remade the large faces, and it renders OK.
see attached. :)
Attachments
fanblades-OBJS.zip
The objects in .obj format in case you can't read the Maya file
(91.7 KiB) Downloaded 152 times
untitled.igs.png
quick render with sunlight, doesn't really show the glass too well, but I'm sure you can do abetter job ;)
untitled.igs.png (580.93 KiB) Viewed 3296 times
fanBlade.zip
Maya 2008 project in .ma format. If you want to load this in v8.5, open it in a text editor and replace the versio strings near the start with 8.5 instead of 2008 ;)
(116.44 KiB) Downloaded 184 times

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Wed Jan 09, 2008 10:32 am

lol
what's the difference between the version projects, besides that tiny number?

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Wed Jan 09, 2008 10:35 am

not much else. I have seen some errors come up when loading 2008 projets in 8.5 but it doesn't seem to affect any of the scene data in anyway :? ??

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Wed Jan 09, 2008 10:37 am

I see xD
Don't ask me: You're the Maya user :P

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Wed Jan 09, 2008 11:36 am

REV 195
Renamed .bat output to mti_X_run.bat (where X is your scenefile name).
Added mti_X_resume.bat as an output. drag+drop your latest .IGI onto it to resume your render :)
Windows only at the minute. Need advice/more time to implement on Linux.

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Thu Jan 10, 2008 12:50 am

dougal2
Thats awesome - I will check it out maybe this weekend when I have time. I just upgrade to Maya Unlimited 2008 (Linux x64) last night. Was using 8.5

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Fri Jan 18, 2008 1:19 am

dougal2
Have you tested with 1.0.5 yet? Working?

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri Jan 18, 2008 2:01 am

yes, it should work fine, although none of the new features are supperted yet, obviously.

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Fri Jan 18, 2008 2:01 am

dougal2
Cool - I will check it out!

[EDIT] Hey, I still have never gotten the icons the the script to show - even in Windows. mel script output gives me:

rudimentaryHelp_mti
// Warning: File not found: mti_CamRed.bmp //
// Warning: File not found: mti_SunRed.bmp //
// Warning: File not found: mti_IES.bmp //
// Warning: File not found: mti_ExitPortal.bmp //
// Warning: File not found: mti_makeInst.bmp //
// Warning: File not found: mti_Polygonize.bmp //
// Warning: File not found: mti_reverseNormals.bmp //
// Warning: File not found: mti_delHistory.bmp //
// Warning: File not found: mti_AddCustomAttrib.bmp //
// Warning: File not found: mti_Sharp.bmp //
// Warning: File not found: mti_Smooth.bmp //
// Warning: File not found: mti_toggleFaceNormals.bmp //
// Warning: File not found: mti_toggleBackfaces.bmp //
// Warning: File not found: mti_Triangulate.bmp //
// Warning: File not found: mti_ToggleUndo.bmp //
// Warning: File not found: mti_FlushUndo.bmp //

Not a huge problem - just a minor annoyance. Any thoughts?

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri Jan 18, 2008 9:33 am

Hi guys ! Happy new year ! :D

Unfortunately I'm just here to grab the last revs, this computer I'm using is not mine etc... the prob is that without svn rep installed there is absolutely no way to get the last rev so I'm really pissed off, been trying for 30mn to get rev 195 :x :evil:

on the svn server ther is no invite to get the files etc, how do I ? Where can I log in (I do remember my login data) ?

Thx and sorry if I'm a bit oppressed, dunno when I'll be able to connect again that's why I'm totally unhappy :(

Anyway glad to see you around, keep it up ! I'll be back !!!
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri Jan 18, 2008 9:42 am

SVN checkout is anonymous CTZn...

Code: Select all

svn co https://svn.hamsterfight.co.uk/svn-mti/trunk
also, see attached ;)
Attachments
MayaToIndigo-r195.zip
(47.38 KiB) Downloaded 153 times

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Fri Jan 18, 2008 9:43 am

dougal2
Any chance of getting the script to support subdivision surfaces? I am sure Indigo supports it, as it takes them from Blender..?

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri Jan 18, 2008 9:47 am

phr0sybtye:
Indigo supports polygonal meshes only.
The subdivs exported from blender are still meshes.

With MtI we are tied to using the OBJExport plugin to do the mesh work for us, we can only export objects that are supported by the plugin, = meshes.

I seem to recall proxy subdivs are exported OK - can't remember though, I've been out of 3D land for a few weeks trying to get some real work done ;)

re: broken images in your Maya setup, try adding

Code: Select all

XBMLANGPATH = /home/path/to/where/the/icons/are/
to yout Maya.env file.
Also make sure you actually have the icons installed in
/home/user/maya/2008-x64/prefs/icons

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Mon Jan 28, 2008 9:29 am

dougal2 wrote:SVN checkout is anonymous CTZn...

Code: Select all

svn co https://svn.hamsterfight.co.uk/svn-mti/trunk
also, see attached ;)
Thank you ;)

My point is that from now the computers I'm using have not svn installed; but anyway I'll stick with public updates.

cheers !!!
obsolete asset

Post Reply
59 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests