Indigo 1.0.4 on OS X Leopard+Darwine

General questions about Indigo, the scene format, rendering etc...
Post Reply
15 posts • Page 1 of 1
nakile
Posts: 22
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:09 pm

Indigo 1.0.4 on OS X Leopard+Darwine

Post by nakile » Thu Dec 20, 2007 7:52 pm

I have the latest version of Darwine and Indigo installed, but whenever I try to render a Indigo file, I get this error in the Wine Log:

Code: Select all

IndigoDriverExcep: IniFileExcep: could not open file 'inifile.txt'.
Fatal Error: IndigoDriverExcep: IniFileExcep: could not open file 'inifile.txt'.
Obviously, it can't read the inifile for some reason. Am I missing a dependency of some sort?

User avatar
alexmeyer
Posts: 150
Joined: Tue Jan 16, 2007 7:55 am
Contact:

Post by alexmeyer » Fri Dec 21, 2007 3:05 am

This problem came up before in IRC, and the solution was to run WineFile, and start indigo from that.

Let me know if this doesn't work...
From uncyclopedia.org, on "Elephant's Dream":

"The choice of the title is highly significant, because while the movie does not feature any elephants nor dreams, no one understands what happens anyway."

nakile
Posts: 22
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:09 pm

Post by nakile » Fri Dec 21, 2007 8:11 am

Now a new error has popped up:

Code: Select all

IndigoDriverExcep: SceneLoaderExcep: CSModelLoaderExcep: ModelFormatDecoderExcep for model 'z:\Applications\Indigo Renderer 1.0.4\prism\prism.3ds': Failed to read 3ds file 'z:\Applications\Indigo Renderer 1.0.4\prism\prism.3ds'. (In element 'mesh', around line 34, column 5)
I'm now going to assume that it can't read the 3ds file that the scene needs?

User avatar
alexmeyer
Posts: 150
Joined: Tue Jan 16, 2007 7:55 am
Contact:

Post by alexmeyer » Fri Dec 21, 2007 8:16 am

Yeah, it can't open that file. Make sure that file exists, that the path is correct, etc.

Is this your own scene, or one of the testscenes? Because there's a prism.3ds in the testscenes directory...
From uncyclopedia.org, on "Elephant's Dream":

"The choice of the title is highly significant, because while the movie does not feature any elephants nor dreams, no one understands what happens anyway."

nakile
Posts: 22
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:09 pm

Post by nakile » Fri Dec 21, 2007 12:02 pm

It's working great now.

Very speedy! Now I just need to hope that Blindigo will work...

Edit: Seems as though Blender for Mac OS has no .blender folder. Where do I put the script?

User avatar
tungee
Posts: 482
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:17 pm
Location: Gießen Germany

Post by tungee » Fri Dec 21, 2007 11:21 pm

Load tinkertool, show unvisibles in Tinkertool,restart finderfrom tinkertoool,then you will find the scriptfoldere.
Music has the right to children!

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Sat Dec 22, 2007 2:09 am

OMG :shock: darwine works on PPC processors too ?? !!

edit: oh, but it won't run x86 binaries. didn't think it would :x

User avatar
ViennaLinux
Posts: 191
Joined: Thu Jul 26, 2007 9:26 am
Location: Vienna/Austria
Contact:

Post by ViennaLinux » Sat Dec 22, 2007 1:12 pm

nakile wrote:It's working great now.

Very speedy! Now I just need to hope that Blindigo will work...

Edit: Seems as though Blender for Mac OS has no .blender folder. Where do I put the script?
just use the bash? run "Terminal.app" 8)
Core2duo e6600 @ 3.1GHz watercooled at default VCore ^^

nakile
Posts: 22
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:09 pm

Post by nakile » Thu Dec 27, 2007 2:11 pm

Another problem. Now it seems to crash after rendering for around 12-18 minutes. No real hint as to why.

This is getting ridiculous. :?

User avatar
ViennaLinux
Posts: 191
Joined: Thu Jul 26, 2007 9:26 am
Location: Vienna/Austria
Contact:

Post by ViennaLinux » Fri Dec 28, 2007 2:31 am

I always restart to render with indigo :-( .. dont like this either.
How can I help to port it to Mac OS X?
What libraries causing problems so you cant build a Mac OS X binary?
Core2duo e6600 @ 3.1GHz watercooled at default VCore ^^

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2215
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Re: Indigo 1.0.4 on OS X Leopard+Darwine

Post by pixie » Sat Dec 29, 2007 4:58 am

I'm also having problems running indigo on darwine...
err:module:LdrInitializeThunk "MSVCR80.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"Z:\\Users\\vasco\\Desktop\\indigo_v1.0.4\\indigo.exe" failed, status c0000142
And gives me this pic:
Attachments
Runtime error.jpg
Error message
Runtime error.jpg (39.14 KiB) Viewed 3198 times

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Tue Jan 08, 2008 7:20 am

Does anyone has an idea? I've started a network master on my Windows PC, the folder with all the data neccessary is shared and can be accessed on the Mac, the Mac runs a network slave version of Indigo and notices that a master has a job. Problem is that I've started the master via indigo.exe -n wm \\192.168.0.1\Cinema4D\11.igs, but OSX has a different naming scheme. Any idea how to solve that? I think now I'll try it by starting the client by hand, but it would be nicer to have that all done automatically...

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Jan 08, 2008 7:21 am

put the scenes in your indigo folder, and start the job with a relative path. that should work cross-platform.

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Tue Jan 08, 2008 9:44 am

Cool, thanks. Now it seems to work... ish.
Network slave connected from 192.168.0.2
ClientProxy: MySocketExcep: read failed, error: [unknown]
Dropping connection to slave.
Receiving frame from 192.168.0.2:
num_samples: 730000.000000
width: 1920
height: 1400
Network slave connected from 192.168.0.2
ClientProxy: MySocketExcep: read failed, error: [unknown]
Dropping connection to slave.
Frame received. (lock wait time: 0.00 s, transfer time: 17.27 s)
Network slave connected from 192.168.0.2
ClientProxy: MySocketExcep: read failed, error: [unknown]
Dropping connection to slave.
Is that behaviour ok?

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Wed Jan 09, 2008 3:31 am

Ok, it doesn't work. As soon as it sends the data it usually just loads the scene again. That way of course nothing gets done. :(

edit:
Did some testing. VMware + XP + Indigo works over the network, at half the speed (VMware should support dual core CPUs, but somehow it doesn't?). I'm trying Crossover, will try to find a Darwine copy to try out that too, rendering works, but not over the network. I discovered the error message "WSAEWOULDBLOCK", dunno how to solve that. Anyone got a clue?

Post Reply
15 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests