Blendigo for v1.1.13

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
enricocerica
Indigo 100
Posts: 155
Joined: Wed Jul 12, 2006 5:26 pm

Post by enricocerica » Mon Nov 10, 2008 6:41 am

Two things :

Opening an existing scene, the emitter definitions are lost and should be redefined. Could it be possible to keep them and to convert them automatically ?

It seems that UV data are not (or not always) transmitted correctely, don't know exactely in what context but I obtain different results with blendigo 1.1.7 and 1.1.13 over the same indigo version 1.1.14. I'll give you more info as soon as I can identify them. Does somebody else meet the same problem ?

Thanks again

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Mon Nov 10, 2008 7:55 am

i redefined the UV export, and as it seems to be wrong :(
Check normals, dude!

Image
Image

afranx
Posts: 1
Joined: Sun Nov 09, 2008 10:59 am

Post by afranx » Mon Nov 10, 2008 10:59 pm

I've a error in a scene with lights IES,
This scene worked well e now...

Fatal Error: IndigoDriverExcep: SceneLoaderExcep: ObjectExcep: transformation matrix is not invertible (In element 'model', around line 2711, column 5)
Stopped.

can you help me?

thanks for all SmartDen the script is very good

edit:
oops
worldscale 0.1 *10^0 error
worldscale 0.1 *10^1 ok
problem solved

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Tue Nov 11, 2008 1:50 am

have anybody else such strange behavior of blendigo?
ImageImage
ImageImage
Check normals, dude!

Image
Image

Gog
Posts: 77
Joined: Thu Jan 25, 2007 10:35 pm

Post by Gog » Tue Nov 11, 2008 2:59 am

SmartDen wrote:have anybody else such strange behavior of blendigo?
ImageImage
ImageImage
Not exactly, I have issues on one machine where the I/F partially re-draws so you get some buttons from an old tab and some from a new but nothing quite like what you are showing. I also put it down to that machine being a laptop using an intel graphics chipset :oops:

User avatar
Olis
Posts: 215
Joined: Tue Mar 20, 2007 6:46 am
Location: Stockholm, Sweden

Post by Olis » Tue Nov 11, 2008 5:32 am

I get this strange error:
Image

Should I post the scene?
Your lights stand no chance against the Indigo sun!

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Tue Nov 11, 2008 7:50 am

Olis wrote:I get this strange error:
Image

Should I post the scene?
yep, it could be helpful
Check normals, dude!

Image
Image

Rhys
Posts: 19
Joined: Tue Oct 28, 2008 5:26 pm
Location: Australia

Post by Rhys » Tue Nov 11, 2008 5:04 pm

SmartDen wrote:have anybody else such strange behavior of blendigo?
ImageImage
ImageImage
YES! i have seen that almost all the time. restarting blender fixes it but its annoying, i hoped i wasnt the only one. You know it also happens with yafaray and pretty much every other python script in blender to me. So it might be due to a new blender because it dont remember it before 2.48?

Is it with you also when you go over the button with the mouse, the button reappears and goes away when you press something?

Harry Beaver
Posts: 34
Joined: Thu Dec 06, 2007 11:52 pm

Post by Harry Beaver » Wed Nov 12, 2008 4:30 am

Hi,

First of all thanks to SmartDen for this update, but I too get some errors on older scenes that worked with previous belndigo versions:

- UV maps are stretched out
- I get the same error as Olis (above in this thread)
- I get also this error on some scenes

Code: Select all

Fatal Error: IndigoDriverExcep: SceneLoaderExcep: ObjectExcep: transformation matrix is not invertible (In element 'model', around line 1699, column 5)
What does this mean ?

Cheers

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Wed Nov 12, 2008 4:38 am

Harry Beaver wrote:Hi,

First of all thanks to SmartDen for this update, but I too get some errors on older scenes that worked with previous belndigo versions:

1. UV maps are stretched out
2. I get the same error as Olis (above in this thread)
3. I get also this error on some scenes

Code: Select all

Fatal Error: IndigoDriverExcep: SceneLoaderExcep: ObjectExcep: transformation matrix is not invertible (In element 'model', around line 1699, column 5)
What does this mean ?

Cheers
1. working on it
2. waiting for example scene
3. i guess you have instances in you secene. i'm remaking this part

EDIT BTW i have no issue this UV - maybe you post it too[/i]
Check normals, dude!

Image
Image

Harry Beaver
Posts: 34
Joined: Thu Dec 06, 2007 11:52 pm

Post by Harry Beaver » Wed Nov 12, 2008 9:03 am

Hi SmartDen

About my previous post some examples:

1. see attached images (BI & Indigo)
2. try this scene: Challenge #17: Natural History
3. this is one example (attached blendfile)
Attachments
test.png
test.png (535.1 KiB) Viewed 2731 times
test2.png
test2.png (359.71 KiB) Viewed 2732 times
boolean.zip
(64.32 KiB) Downloaded 103 times

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Wed Nov 12, 2008 11:54 am

Harry Beaver wrote:Hi SmartDen

About my previous post some examples:

1. see attached images (BI & Indigo)
2. try this scene: Challenge #17: Natural History
3. this is one example (attached blendfile)
@1 i think your UV mapping is wrong
@2 fixed. i need some more tests and i'll release it
@3 look in you World Scale settings ;)
Check normals, dude!

Image
Image

Harry Beaver
Posts: 34
Joined: Thu Dec 06, 2007 11:52 pm

Post by Harry Beaver » Wed Nov 12, 2008 7:35 pm

Hi SmartDen,

@1. Could be, but in Lux it shows up well, I'll look into that one again
@2. Great news!
@3. Oops, guess I rushed a little bit, :oops: my bad, sry

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Wed Nov 12, 2008 8:50 pm

Hey, i don't care what Luxrender does. Just check your UV map.
Check normals, dude!

Image
Image

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1820
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Post by StompinTom » Thu Nov 13, 2008 5:39 am

i also had some issues with textures not being mapped properly. ill post an example once i can grab it from home.

Post Reply
131 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests