Blendigo for v0.9

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Post Reply
297 posts
User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Thu Aug 23, 2007 2:38 am

zuegs wrote:Hi SmartDen,

inside "exportLight()", where you assign the "pathname" variable you get the wrong path, the path of the blender file instead of the "default.igs" path :? .
I think you should process the pathinfo from the "export()" function througt all the other function ("exportobjects()", "exportObject()") up to the "exportLight()" function. So it's handled the same way as it is currently for materials (which needs the path for texture-mappings).

I've seen that the GUI sometimes looks a bit strange as there seems to be some controls halfway hidden by other overlaying controls :? ... i'm not sure if this is only my Blender :roll: but looks funny sometimes :lol:

many many many Thanks and best regards, zuegs
Thank you for remark! I've uploaded fixed version.
I have same problems with GUI. It's still something wrong with redrawing. But i'll found this bug too ;)

best regards SmartDen

User avatar
zsouthboy
Posts: 1395
Joined: Fri Oct 13, 2006 5:12 am

Post by zsouthboy » Thu Aug 23, 2007 3:42 am

The "redrawing" bug is actually probably not your script - its probably just Blender's OGL layer. (I've seen the "problem" in other windows)

BTW I know I've said it before, but: thanks for the script. It kicks ass.

frank.bela
Posts: 6
Joined: Thu Aug 23, 2007 3:20 am

Static Particles/Hair

Post by frank.bela » Thu Aug 23, 2007 8:45 pm

I want my particles back! :cry: Hello everybody. I like Indigo so much and Blender too and I like and appreciate the hard work you guys have done so far to bring us the Blendigo exporter - it works fine.
But please, can anyone help me? I need my static particles as hair strands from Blender as my main interest is organic/human modelling. It is a wonderful and easy to use feature in Blender. My question - how can this be exported? Is it a feature of Blendigo I have not explored yet?

A Blender User from Hungary

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Thu Aug 23, 2007 9:04 pm

Hi frank and welcome to Indigo community!
i'm sorry, but there is no chance to export particles with Blendigo or anyone exporter else. The problem is, that Inidgo can render only meshes, and particles are no meshes. If you find the way how to convert particles to meshes, than you can export it and render with Indigo. But now, we just have to wait before Ono build the particle support into Indigo!

Happy Blending yet, dude!

frank.bela
Posts: 6
Joined: Thu Aug 23, 2007 3:20 am

Post by frank.bela » Thu Aug 23, 2007 9:18 pm

Thanks a lot SmartDen for your quick answer. I had a bad feeling about this :lol: but hey, I just wanted an easier way - I do a lot of postproduction involving pictures rendered via Indigo and Blender. Of course it seems not as good as what I'm looking for. Of course it is my skills that must be getting better.

Anyway, the Blendigo is superb app - thanks for it once more.

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Fri Aug 24, 2007 2:40 am

Update

User avatar
ortega
Posts: 88
Joined: Sat Jun 16, 2007 3:40 am
Location: Bahia - Brasil
Contact:

Post by ortega » Fri Aug 24, 2007 3:35 am

:( here the blendigo_v0.9_beta_4s dont work ... i can't change the materials

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Fri Aug 24, 2007 3:38 am

@ SmartDen, about particles:
There was a script, that made geometry out of particles...

Idea: modify that script a bit, to make it exporting thickness-geometry as hair and point particles as tiny sphere primitives.
Not the best solution (best would be, that Indigo "simply" supports particles) and also not the easiest (I guess), but a good pre-particle-solution, I guess :)

How hard is that and what do you think of that idea, besides that? :)

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Fri Aug 24, 2007 4:11 am

ortega wrote::( here the blendigo_v0.9_beta_4s dont work ... i can't change the materials
what do you mean, you can't change materials?

User avatar
ortega
Posts: 88
Joined: Sat Jun 16, 2007 3:40 am
Location: Bahia - Brasil
Contact:

Post by ortega » Fri Aug 24, 2007 10:37 am

so, when we open the blendigo box and need change the materials, click on material and edit ... i cant do that ... just dont change. :?

need screen shoot?

User avatar
deltaepsylon
Posts: 417
Joined: Tue Jan 09, 2007 11:50 pm

Post by deltaepsylon » Fri Aug 24, 2007 11:00 am

you gotta select an object, and then mouse over the blendigo window. THEN the material thing will show up, but only if the object you selected in blender has an object assigned. if not, go to materials (F5 i beleive) and assign a new material and then just edit it in the blendigo window.


edit: are there any plans for loading the IGM's that the cinema.max(?) exporters can load as materials? it might be there already, but ive looked and cant find it :oops:
-----
P5N32-C Coffee machine overclocked to 4 cups a minute! still not enough...

User avatar
ortega
Posts: 88
Joined: Sat Jun 16, 2007 3:40 am
Location: Bahia - Brasil
Contact:

Post by ortega » Fri Aug 24, 2007 11:20 am

I can now :)

Strange, but the problem is cause the Blender it be not installed. Now i installed and work :wink:

User avatar
deltaepsylon
Posts: 417
Joined: Tue Jan 09, 2007 11:50 pm

Post by deltaepsylon » Fri Aug 24, 2007 12:44 pm

NOT TRUE.
I dont use blender installed, i run it from a folder off my flashdrive, portably anywhere. i download the zip from blender.org, not the installer. and everything works perfect for me
-----
P5N32-C Coffee machine overclocked to 4 cups a minute! still not enough...

User avatar
ortega
Posts: 88
Joined: Sat Jun 16, 2007 3:40 am
Location: Bahia - Brasil
Contact:

Post by ortega » Fri Aug 24, 2007 11:07 pm

Hi delta!

I say my problem here, is it :wink:

I try with blendigo exporter and the installer, but dont work, dunno if ur pc acept that or if only the mine dont acept =)

peace :wink:

User avatar
deltaepsylon
Posts: 417
Joined: Tue Jan 09, 2007 11:50 pm

Post by deltaepsylon » Sat Aug 25, 2007 12:14 am

hm... i HATE problems. They are the cause of so many...other problems.

anyways, glad it works cuz now you can go make some beast indigo renders!

can anybody answer my questin regarding loading of IGM's? anyone??
:?: :?: :?: :?:
-----
P5N32-C Coffee machine overclocked to 4 cups a minute! still not enough...

Post Reply
297 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest