DEV-thread - Blendigo v0.8 - material-editor-exporter

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
User avatar
Maluminas
Posts: 148
Joined: Fri Aug 18, 2006 11:06 am
Location: Canada>Quebec>Montreal

Post by Maluminas » Fri May 18, 2007 8:11 am

Well i tried a sunlight with physical sky+sun, then a basic lamp with background color, same result with both.

Lord of the Rings Junkie
Posts: 222
Joined: Fri Feb 23, 2007 4:38 pm

Post by Lord of the Rings Junkie » Fri May 18, 2007 8:18 am

Basic lamps don't work with Indigo, only the sun lamp and mesh emitters. Try checking your tonemapping settings.

User avatar
Maluminas
Posts: 148
Joined: Fri Aug 18, 2006 11:06 am
Location: Canada>Quebec>Montreal

Post by Maluminas » Fri May 18, 2007 8:37 am

The tonemapping settings were the defaults.

User avatar
zsouthboy
Posts: 1395
Joined: Fri Oct 13, 2006 5:12 am

Post by zsouthboy » Fri May 18, 2007 11:48 am

Maluminas: I've gotten that more than once, independant of indigo version and tonemapping settings. Blank white framebuffer.

Try altering your scene in a small way. Remove an object, or move it, or something. That always fixed it for me.

User avatar
Maluminas
Posts: 148
Joined: Fri Aug 18, 2006 11:06 am
Location: Canada>Quebec>Montreal

Post by Maluminas » Fri May 18, 2007 12:10 pm

Thanks! it works sometimes... lol weird. Does anyone know what could be causing this?

debris
Posts: 23
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:14 pm
Contact:

Post by debris » Fri May 18, 2007 9:02 pm

If there is no lightsource (sun, meshlight) in the scene or the light is pointing in the wrong direction (e.g. if the normals of a meshlight point in the wrong direction and don't hit anything in the scene) the image will render completely white because of the tonemapping.
If you load such an IGI into Violet you'll see it's actually completely black.

apostle
Posts: 1
Joined: Thu Nov 16, 2006 12:29 am

any fix for this

Post by apostle » Sat May 19, 2007 1:18 am

Just installed Blender 2.44, indigo 0.8 and the exporter and I get the same problem. I just tried the example in the tutorial and get nothing but a white screen.

I tried to export a .blend file that worked fine with blender 2.43, Indigo 0.7 and associated exporter and it gives the same results.

"fiddling with the tonemapping" hasn't helped. I have and it doesn't make a difference. It's still white.

The preview button in my exporter doesn't appear to do anything. (v0.812 Beta 1d.) The error message in the console reports that it can't find the file "c:\indigo\previews\IMPsphere.xml"

Lord of the Rings Junkie
Posts: 222
Joined: Fri Feb 23, 2007 4:38 pm

Post by Lord of the Rings Junkie » Sat May 19, 2007 2:06 am

Did you copy the previews folder into your indigo directory when you installed Blendigo?

Paratron
Posts: 1
Joined: Sat May 19, 2007 4:34 am

Post by Paratron » Sat May 19, 2007 4:37 am

Hey guys!
I had the same problem - even if I export just the Blender-Default-Scene, it renders a full white image.

I found out that your exporter have a problem with exporting the lights.
It creates just one <background> light with RGB 000.
If I remove it and add a <skylight> manually, it works!

Check your exporter, zuegs ;)

neepneep
Indigo 100
Posts: 413
Joined: Wed Jun 28, 2006 10:21 am

Post by neepneep » Sat May 19, 2007 6:57 am

Check your scene Paratron :)

If you have a background light that is black (which is default) then it will be exported as <rgb>0 0 0</rgb> no matter what and it will leave you with a blank render.

Instead, you should rather use the 'NONE' option in the Environment section and then set up your own mesh emitters...

zuegs
Posts: 380
Joined: Tue Jun 27, 2006 5:46 pm
Location: switzerland

Post by zuegs » Sat May 19, 2007 8:52 am

hi ppls
i will be in vacations for a week :D without indigo and without internet :cry:
I will continue to invent the XML material interface (needed for *.igm material file in-/export) meanwhile in my brain 8) and will come back with a first beta in a week or two :wink:
So please stay tuned and keep the great cummunity support alive :D
cu soon, zuegs

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Sat May 19, 2007 9:35 am

Ok zuegs, have a nice time! 8)
And thx for all your work.
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

User avatar
Pinko5
Posts: 497
Joined: Mon Feb 19, 2007 8:15 pm
Location: Italy

Post by Pinko5 » Sat May 19, 2007 11:04 pm

Tnx for all Zu...
Have nice time...
Pinko. ;)

User avatar
tungee
Posts: 482
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:17 pm
Location: Gießen Germany

Post by tungee » Sun May 20, 2007 3:12 am

nice time! :o
Music has the right to children!

Sebastian
Posts: 156
Joined: Wed Feb 28, 2007 9:16 am

Post by Sebastian » Sun May 20, 2007 4:00 am

Is render Fields already integreated

Post Reply
98 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest