Error: transformation matrix is not invertible

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Post Reply
4 posts • Page 1 of 1
User avatar
vasco
Posts: 114
Joined: Wed Jan 26, 2011 6:45 am
Location: Germany

Error: transformation matrix is not invertible

Post by vasco » Fri Jan 08, 2016 6:37 am

Hello, have an error when I try to export a scene from blender, it seems that it is caused by a hair particle system which scatters a mesh on an other mesh (grass). When I have a low number of instances it works but when I set it to 200k instances the error occurs. Hope someone can help me to fix this.
Attachments
error1.jpg
Intel Pentium 4, 512MB Ram, Nvidia Riva TNT2 Ultra

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2198
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Error: transformation matrix is not invertible

Post by Oscar J » Fri Jan 08, 2016 6:46 am

Transformation matrixes are mathematical matrixes for rotation, translation and scaling.

A matrix that's not invertible has a determinant ≠ 0 or is not square. Why Indigo would want to invert a transformation matrix I don't know, maybe a bug.

Could it be a problem with the normals of the surfaces that you're scattering the grass on?

User avatar
vasco
Posts: 114
Joined: Wed Jan 26, 2011 6:45 am
Location: Germany

Re: Error: transformation matrix is not invertible

Post by vasco » Fri Jan 08, 2016 7:12 am

It is a little bit weird, I only checked the normals and now it seems to work, thank you.
Intel Pentium 4, 512MB Ram, Nvidia Riva TNT2 Ultra

User avatar
vasco
Posts: 114
Joined: Wed Jan 26, 2011 6:45 am
Location: Germany

Re: Error: transformation matrix is not invertible

Post by vasco » Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

I have the same problem now in another scene.I tested the scene with cycles and vray and they are working fine. So I think its a bug in Indigo or the exporter.I hope this will be fixed in future builds. If someone would like to test it, I can upload the scene. But it's about 150mb,so please write.

Edit: Tried Luxrender with luxcore api and that also works fine.
Intel Pentium 4, 512MB Ram, Nvidia Riva TNT2 Ultra

Post Reply
4 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest