Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Sat Nov 12, 2011 2:39 am

dag wrote:No light sources available when only using envmap.
I can't reproduce this here, it seems to work correctly. Can you provide a .blend file of your setup for me to test?

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dag » Sat Nov 12, 2011 4:43 am

Looks like only files in C:\Users\... doesn't work. Try putting it in there.
Windows UAC enabled if that matters.

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Sat Nov 12, 2011 4:52 am

dag wrote:Looks like only files in C:\Users\... doesn't work. Try putting it in there.
Windows UAC enabled if that matters.
Still works for me with a .exr in "My Documents" and UAC on (win 7 x64)

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dag » Sun Nov 13, 2011 1:50 am

This one works but only when files are in 2 folders below the documents folder.
In any other user folders no light sources.
Attachments
env.zip
(71.86 KiB) Downloaded 116 times

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Sun Nov 13, 2011 3:16 am

dag wrote:This one works but only when files are in 2 folders below the documents folder.
In any other user folders no light sources.
OK, I've seen the problem now, but not sure what's causing it yet. I think it might have something to do with the output path being "/tmp\" with the .blend file on the C:

I didn't spot this before, since my testing .blend files are normally on my D: data disk.
(I also normally set my output path to either "//" or "d:\Temp").

I'll see what I can do to prevent problems with .blend on C: and "/tmp\"

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Sun Nov 13, 2011 3:35 am

dougal2 wrote:
dag wrote:This one works but only when files are in 2 folders below the documents folder.
In any other user folders no light sources.
OK, I've seen the problem now, but not sure what's causing it yet. I think it might have something to do with the output path being "/tmp\" with the .blend file on the C:

I didn't spot this before, since my testing .blend files are normally on my D: data disk.
(I also normally set my output path to either "//" or "d:\Temp").

I'll see what I can do to prevent problems with .blend on C: and "/tmp\"
This issue was to do with incorrectly set working directories during export and therefore incorrectly resolved relative paths - it'll be fixed in the next release :)

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1820
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by StompinTom » Sun Nov 13, 2011 6:00 am

dougal2 wrote:
dougal2 wrote:
dag wrote:This one works but only when files are in 2 folders below the documents folder.
In any other user folders no light sources.
OK, I've seen the problem now, but not sure what's causing it yet. I think it might have something to do with the output path being "/tmp\" with the .blend file on the C:

I didn't spot this before, since my testing .blend files are normally on my D: data disk.
(I also normally set my output path to either "//" or "d:\Temp").

I'll see what I can do to prevent problems with .blend on C: and "/tmp\"
This issue was to do with incorrectly set working directories during export and therefore incorrectly resolved relative paths - it'll be fixed in the next release :)
Eagerly waiting for next release! Do you think the 'proxy'/igmesh linking will be faster too?

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Sun Nov 13, 2011 7:53 am

Eagerly waiting for next release! Do you think the 'proxy'/igmesh linking will be faster too?
Yes, I've removed the igmesh loading and will assume the proxy object has the same number of materials assigned as the igmesh. I've also added support for obj format meshes.

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1820
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by StompinTom » Sun Nov 13, 2011 8:09 am

dougal2 wrote:
Eagerly waiting for next release! Do you think the 'proxy'/igmesh linking will be faster too?
Yes, I've removed the igmesh loading and will assume the proxy object has the same number of materials assigned as the igmesh. I've also added support for obj format meshes.
Amazing! Can't wait to throw geometry at Indigo quicker than ever.

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by FakeShamus » Sun Nov 13, 2011 10:20 am

dougal2 wrote:
Eagerly waiting for next release! Do you think the 'proxy'/igmesh linking will be faster too?
Yes, I've removed the igmesh loading and will assume the proxy object has the same number of materials assigned as the igmesh. I've also added support for obj format meshes.
awesome! this will kind of change my life - thanks!

User avatar
solarray
1st Place Winner
Posts: 110
Joined: Mon Apr 20, 2009 3:22 am
Contact:

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by solarray » Mon Nov 14, 2011 12:40 am

No one has problems with uv mapping ? Mine are totally distorted with this exporter and blender 2.60a/2.58a. The old exporter 3.0.10 works fine.

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1820
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by StompinTom » Mon Nov 14, 2011 1:57 am

solarray wrote:No one has problems with uv mapping ? Mine are totally distorted with this exporter and blender 2.60a/2.58a. The old exporter 3.0.10 works fine.
Now that you mention it, so am I... UVs are very messed up :S

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by FakeShamus » Mon Nov 14, 2011 2:07 am

Yes, I have very distorted textures for all UV mapping too.

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Tue Nov 15, 2011 1:46 am

I do confirm that non-trivial UV mapping is screwed. I'll try and fix it today :)
Attachments
untitled.Scene.00001.jpg

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.2.0.0

Post by dougal2 » Tue Nov 15, 2011 2:47 am

I have a fix
Attachments
untitled.Scene.00001_fixed.jpg

Post Reply
47 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest