Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Thu Jun 16, 2011 3:55 am

Headroom wrote:The Oren Nayar Material is missing in the Material Selection.
Also agree with Tom that having curve objects exported would be nice!
Oren Nayar is there, it's just enabled by making the 'Sigma' parameter something other than 0.00 under the Material Diffuse Settings (where you can also toggle Diffuse Transmitter). I like it that way, it groups it very intuitively.

User avatar
Headroom
Indigo 100
Posts: 992
Joined: Wed Aug 08, 2007 1:07 pm
Location: Spartanburg, SC, USA

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by Headroom » Thu Jun 16, 2011 4:09 am

StompinTom wrote: I like it that way, it groups it very intuitively.
I agree. Thanks for pointing that out Tom. I tend to click on any available button. Must have overlooked that one :roll:

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Thu Jun 16, 2011 4:13 am

Headroom wrote:
StompinTom wrote: I like it that way, it groups it very intuitively.
I agree. Thanks for pointing that out Tom. I tend to click on any available button. Must have overlooked that one :roll:
No problem ;)

What would be cool eventually is to also have an 'Alpha' channel, so that if it's below 1.0, the exporter would automatically create a Blend material with a Null material in one of the slots. Save some time and clutter for creating things such as leaves or fake glass :D

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by dag » Thu Jun 16, 2011 6:06 am

...or condoms :?:

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Thu Jun 16, 2011 6:13 am

dag wrote:...or condoms :?:
Uh, yes, those too...

User avatar
lycium
Posts: 1204
Joined: Wed Sep 12, 2007 7:46 am
Location: Leipzig, Germany
Contact:

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by lycium » Thu Jun 16, 2011 6:23 am

StompinTom wrote:What would be cool eventually is to also have an 'Alpha' channel, so that if it's below 1.0, the exporter would automatically create a Blend material with a Null material in one of the slots. Save some time and clutter for creating things such as leaves or fake glass :D
dag wrote:...or condoms :?:
dag, if your condoms look like null-blends you should probably see a doctor :shock:

everwind
Indigo 100
Posts: 67
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:29 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by everwind » Thu Jun 16, 2011 10:20 pm

2 others things :

world size seam wrong in Blendigo. In blender in my scene I see my plant about 15cm from camera and in Indigo when I put manual focus on it it it written "17m". It's a problem for DOF (even with F/0.1 I barely have the DOF I want ^^).

Another problem : apparently Blendigo does not support UTF-8 and characters like ë (my name is mikaël ;) so all my directory uses this letter).

Thank you for your work

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Fri Jun 17, 2011 12:27 am

everwind wrote:world size seam wrong in Blendigo. In blender in my scene I see my plant about 15cm from camera and in Indigo when I put manual focus on it it it written "17m". It's a problem for DOF (even with F/0.1 I barely have the DOF I want ^^).
Focus distance works fine here... Checked your Blender units? Check your Scene settings to make sure there's no scaling...

everwind
Indigo 100
Posts: 67
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:29 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by everwind » Fri Jun 17, 2011 12:34 am

this is not what I meant StompinTom.

Distance focus works fine, but Blender Units just do not work :)

I can set scale to 1, 10 or 0.001, result is exactly the same, it is always 1BU = 1m

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Fri Jun 17, 2011 1:58 am

Ah, ok. I meant the Blender units = meters works for me here. Did you have Blender Units set to cm then? I guess the conversion isn't there yet, so I guess you have to stick with working in meters for now :P

everwind
Indigo 100
Posts: 67
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:29 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by everwind » Fri Jun 17, 2011 2:15 am

How do you do that ?

In Blender I go to World panel, I choose "metric" and then a scale (1, 10, 0.1 or 0.01, or something different), and it has absolutely no effect on blendigo. Am I doing it the wrong way ?

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Fri Jun 17, 2011 2:23 am

everwind wrote:How do you do that ?

In Blender I go to World panel, I choose "metric" and then a scale (1, 10, 0.1 or 0.01, or something different), and it has absolutely no effect on blendigo. Am I doing it the wrong way ?
No, you don't even have to touch the Blender units. Those are guides anyways. Just use Blender Units and keep in mind that 1.0 BU = 1 meter, so 1 cm would be 0.01 BU, etc.

Doug, Exit Portals don't export properly ('material not defined' in Indigo). Don't know how I didn't catch this before...

everwind
Indigo 100
Posts: 67
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:29 am

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by everwind » Fri Jun 17, 2011 2:27 am

ah yes ok that's what I though, Blenduer Units control doesn't work with Blendigo :D, that's what I wanted to say since the beginning ^^.

but yes ok I know I can just resize it inside blender but well I just wanted to say it ;)

StompinTom
Indigo 100
Posts: 1821
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:33 pm

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by StompinTom » Fri Jun 17, 2011 2:42 am

everwind wrote:ah yes ok that's what I though, Blenduer Units control doesn't work with Blendigo :D, that's what I wanted to say since the beginning ^^.

but yes ok I know I can just resize it inside blender but well I just wanted to say it ;)
It'd be a good feature to have ;) Especially if you're working on tiny objects where going to 0.0001 BU isn't that easy :D

User avatar
Headroom
Indigo 100
Posts: 992
Joined: Wed Aug 08, 2007 1:07 pm
Location: Spartanburg, SC, USA

Re: Blendigo (for Blender 2.5x) 3.0.10

Post by Headroom » Fri Jun 17, 2011 2:48 am

In the process of moving over my current project to Indigo I discovered that the Animation part of Blendigo opens several instances of Indigo to render in parallel. When done rendering a frame it does save the image, but does not close out Indigo (There may be a setting for that is there another setting for that but I have not had the time to check that out) ?

I think Blendigo does this every time it is done with exporting a frame rather than waiting for the finished rendering of the previous frame. I am not sure, however, as this bogged my machine here at work down to being pretty much unusable!

Xeon 5160 3GHz
20GB RAM
Win XP Pro 64bit
Nvidia Quadro FX 4600

I'll check how this works on my iMac tonight!

Post Reply
87 posts

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 3 guests