Indigo 0.7F exporter here! Features added/Comments welcome!

Announcements, requests and support regarding the Blender Indigo export script
Wedge
Posts: 441
Joined: Sun Jan 14, 2007 11:33 am
Location: East Coast, USA

Post by Wedge » Thu Mar 15, 2007 6:38 pm

Maybe fresnel will help? Have you already tried lowering the exponent of the material?
Content contained in my posts is for informational purposes only and is used at your own risk.

User avatar
F.ip2
Posts: 160
Joined: Thu Aug 10, 2006 11:05 am

Post by F.ip2 » Thu Mar 15, 2007 6:49 pm

yes it is around 40 already. in case i lower it more the specular reflection will overlap my brush map.


how do you setup SSS and so with your exporter??? i used blendigo sofar.
--
C l a a s E i c k e K u h n e n
Artist : Designer : Educator

Assistant Professor Industrial Design
Kendall College of Art and Design
of Ferris State University

Wedge
Posts: 441
Joined: Sun Jan 14, 2007 11:33 am
Location: East Coast, USA

Post by Wedge » Thu Mar 15, 2007 6:57 pm

How about adding an object to the scene, a cube or plane (or even a sphere), right above the faucet so the camera does not catch it. Place it between the top of the faucet area and the the light causing the problem.

Size it and see how it shows up in the faucet reflection.

Bad idea?
Content contained in my posts is for informational purposes only and is used at your own risk.

User avatar
F.ip2
Posts: 160
Joined: Thu Aug 10, 2006 11:05 am

Post by F.ip2 » Thu Mar 15, 2007 7:20 pm

lol, let me try it ;)
--
C l a a s E i c k e K u h n e n
Artist : Designer : Educator

Assistant Professor Industrial Design
Kendall College of Art and Design
of Ferris State University

User avatar
F.ip2
Posts: 160
Joined: Thu Aug 10, 2006 11:05 am

Post by F.ip2 » Thu Mar 15, 2007 7:24 pm

you are a genius - did not think about that ;) works perfectly!!!
--
C l a a s E i c k e K u h n e n
Artist : Designer : Educator

Assistant Professor Industrial Design
Kendall College of Art and Design
of Ferris State University

User avatar
carbon
Posts: 231
Joined: Mon Feb 19, 2007 11:26 am

Post by carbon » Sat Mar 17, 2007 8:01 am

PLEASE HELP ME!!!

i am still getting this:

Compiled with Python version 2.3.
Checking for installed Python... got it!
INDIGO EXPORT

Saving to '/export/mat.xml'...
processing Camera
processing subsurface_backshield (Mesh Plane.009)
processing subsurface_backlight as Meshlight (Mesh Plane.004)
processing sub_bar1.001 (Mesh Cube.005)
processing sub_bar1 (Mesh Cube.001)
processing emit_top_shield (Mesh Plane.010)
processing emit_top as Meshlight (Mesh Plane.005)
processing light_diff_shield (Mesh Plane.007)
processing MAT_sphere (Mesh Cube.002)
processing MAT_circle (Mesh Circle.002)
processing stand_circle (Mesh Circle.001)
processing box_front (Mesh Cube.014)
processing box_left (Mesh Cube.013)
processing box_top (Mesh Cube.012)
processing box_right (Mesh Cube.011)
processing box_back (Mesh Cube.010)
processing box_bottom (Mesh Cube.009)
processing stand_sphere (Mesh Circle)
processing light_diff as Meshlight (Mesh Plane)
Skip Camera (type Camera)
DONE

Processing time: 5.99

and inside xml there is no camera tag.. i'm using Blender 2.43 and i am getting the same result with all exporter versions i have collected..

User avatar
carbon
Posts: 231
Joined: Mon Feb 19, 2007 11:26 am

Post by carbon » Sat Mar 17, 2007 8:06 am

PLEASE HELP ME!!!

i am still getting this:

Compiled with Python version 2.3.
Checking for installed Python... got it!
INDIGO EXPORT

Saving to '/export/mat.xml'...
processing Camera
processing subsurface_backshield (Mesh Plane.009)
processing subsurface_backlight as Meshlight (Mesh Plane.004)
processing sub_bar1.001 (Mesh Cube.005)
processing sub_bar1 (Mesh Cube.001)
processing emit_top_shield (Mesh Plane.010)
processing emit_top as Meshlight (Mesh Plane.005)
processing light_diff_shield (Mesh Plane.007)
processing MAT_sphere (Mesh Cube.002)
processing MAT_circle (Mesh Circle.002)
processing stand_circle (Mesh Circle.001)
processing box_front (Mesh Cube.014)
processing box_left (Mesh Cube.013)
processing box_top (Mesh Cube.012)
processing box_right (Mesh Cube.011)
processing box_back (Mesh Cube.010)
processing box_bottom (Mesh Cube.009)
processing stand_sphere (Mesh Circle)
processing light_diff as Meshlight (Mesh Plane)
Skip Camera (type Camera)
DONE

Processing time: 5.99

and inside xml there is no camera tag.. i'm using Blender 2.43 and i am getting the same result with all exporter versions i have collected..

User avatar
F.ip2
Posts: 160
Joined: Thu Aug 10, 2006 11:05 am

Post by F.ip2 » Sat Mar 17, 2007 11:10 am

could you publish striped down blend file?
--
C l a a s E i c k e K u h n e n
Artist : Designer : Educator

Assistant Professor Industrial Design
Kendall College of Art and Design
of Ferris State University

User avatar
carbon
Posts: 231
Joined: Mon Feb 19, 2007 11:26 am

Post by carbon » Sat Mar 17, 2007 11:12 am

it makes every blend file ive tried.. even default scene

User avatar
carbon
Posts: 231
Joined: Mon Feb 19, 2007 11:26 am

Post by carbon » Sat Mar 17, 2007 11:25 am

this:
import Blender
from Blender import Scene
currentscene = Scene.GetCurrent()
camObj = currentscene.getCurrentCamera()
print camObj

returns: None

i dont know if there isnt any mistake, im no python coder, got only really basic knowledge of py

Wedge
Posts: 441
Joined: Sun Jan 14, 2007 11:33 am
Location: East Coast, USA

Post by Wedge » Sat Mar 17, 2007 3:27 pm

Fip: Defining materials in this exporter is confusing. The directions are at the front page. Good to hear your faucet is looking good.

Carbon: I do not know why this does not work. Maybe it has something to do with Python 2.3? Can you use the latest 2.4 Python version?
Content contained in my posts is for informational purposes only and is used at your own risk.

User avatar
carbon
Posts: 231
Joined: Mon Feb 19, 2007 11:26 am

Post by carbon » Sat Mar 17, 2007 9:10 pm

i don't think that this is the problem, the same script used to work couple days ago :cry:

tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

Error message

Post by tobak30 » Sun Mar 18, 2007 1:54 pm

I wonder what this mean. I don't know what it is and what is wrong. I looked into the xml file and it said:

<model>
<pos>7.6413 -9.5215 3.1765</pos>
<scale>0.0452</scale>
<rotation>
<matrix>
0.763570 0.000000 0.000000 0.000000 0.763570 0.000000 0.000000 0.000000 1.472860
</matrix>
</rotation>
<mesh_name>Cylinder</mesh_name>
</model>


Edit: I have found out wich object it is that causes the trouble. But how it creates the problem I don't understand.
Attachments
error2.jpg
error2.jpg (52.23 KiB) Viewed 1853 times
Last edited by tobak30 on Sun Mar 18, 2007 2:31 pm, edited 1 time in total.

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Sun Mar 18, 2007 2:14 pm

Select all your objects in blender and hit Ctrl+A then export....might need to re-tweak some scalings.
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

Post by tobak30 » Sun Mar 18, 2007 2:33 pm

Thank you so much for your help. it works now. There is so much I don't know and I am still learning.

Post Reply
223 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest