Technical question about indigo

General questions about Indigo, the scene format, rendering etc...
Post Reply
4 posts • Page 1 of 1
neo0.
Posts: 1784
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:11 am
Location: the US of A

Technical question about indigo

Post by neo0. » Sat Feb 13, 2010 4:24 pm

Ever since upgrading to the latest AMD cpu, I have been restricted to 2 GBs of RAM (my new mobo only has 2 slots.) Is there any particular reason why indigo would have more trouble with larger scenes?

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Technical question about indigo

Post by Borgleader » Sat Feb 13, 2010 4:27 pm

You can buy 2 sticks of 2Gbs and have 4Gbs of RAM....

As for indigo, well if it runs out of memory on your RAM it'll probably have to use your hard drive which is notably slower, although I heard that on some versions of Windows you can have it use a USB thumb drive instead to speed things up but...I'm not sure.
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
wojtek-w
Posts: 106
Joined: Fri Nov 06, 2009 5:21 am
Location: Poland
Contact:

Re: Technical question about indigo

Post by wojtek-w » Sun Feb 14, 2010 3:41 am

Hi,
just for the record: IMHO using usb memory for this purpose is pointless. Flash memory is too slow and doesn't like constant wrinting/reading (it makes its life muuuch shorter)

neo0.
Posts: 1784
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:11 am
Location: the US of A

Re: Technical question about indigo

Post by neo0. » Sun Feb 14, 2010 8:59 am

Yep, this is exactly what im trying to do.. but my hours have been getting decreased at work.. I think I might finally have enough money to afford those 2 gb dimms..

Post Reply
4 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests