Aperture Diffraction Bug

Feature requests, bug reports and related discussion
Post Reply
7 posts • Page 1 of 1
User avatar
SaphireS
Indigo 100
Posts: 134
Joined: Tue May 05, 2009 9:06 am
Location: Austria
Contact:

Aperture Diffraction Bug

Post by SaphireS » Thu Jul 08, 2010 10:56 am

Hey guys, I got a weird bug related to (PostPro) Aperture Diffraction. (again)
Looks similar to the one in the caterpillar testscene but you said it was related to SSS and well...there's absolutely no SSS material in my scene. :|
Just tried to do an Alpha render.
Indigo 2.4.4 Win64
Attachments
Indigo_alpha_2.jpg
Your ad here!

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4684
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by Zom-B » Thu Jul 08, 2010 12:58 pm

Your "AD ON" results looks really awesome ^^

Anyway... I'm sure you can speed up bug-hunt by submitting a igs+meshes scene glare could test with ;-)
polygonmanufaktur.de

User avatar
SaphireS
Indigo 100
Posts: 134
Joined: Tue May 05, 2009 9:06 am
Location: Austria
Contact:

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by SaphireS » Thu Jul 08, 2010 8:58 pm

Took me some time to strip down the scene until it's small enough to upload.
Anyway here it is:
Attachments
ADBug.zip
(376.62 KiB) Downloaded 73 times
Your ad here!

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by CTZn » Thu Jul 08, 2010 11:36 pm

If I refer to the igs file, the bug happens when BOTH aperture and post-process are set to true. Exporters should not allow that... and Indigo should not take it :)
obsolete asset

User avatar
SaphireS
Indigo 100
Posts: 134
Joined: Tue May 05, 2009 9:06 am
Location: Austria
Contact:

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by SaphireS » Fri Jul 09, 2010 7:26 am

At least that's a starting point. ;)
I'm using latest blendigo for Blender 2.4x btw.
Your ad here!

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by dag » Fri Jul 09, 2010 11:41 am

So how should it be set?
Because I sure don't get any diffraction with only PP set true.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Aperture Diffraction Bug

Post by CTZn » Fri Jul 09, 2010 1:52 pm

That's embarassing, really... you are right dag :) As I stated in another thread, the change wasn't documented.

Upon trial it seems that aperture_diffraction alone must be set to true in order to trig... post_process_diffraction.

aperture_diffraction itself is not available in recent Indigo betas, the tag has just become a misnomer.
obsolete asset

Post Reply
7 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest