[Bug] Failed to move file...

Feature requests, bug reports and related discussion
Post Reply
11 posts • Page 1 of 1
User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4650
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

[Bug] Failed to move file...

Post by Zom-B » Tue Dec 29, 2009 10:36 pm

Since working on a Scene I get quite often a Error with the following message:

Code: Select all

A problem occurred with the scene:
Failed to move file 'G:\3D work\GH House\00 render\GH house v4.igi_temp' to 'G:\3D work\GH House\00 render\GH house v4.igi'.
Please contact support@indigorenderer.com.
This occurs sometimes just right after some minutes and the in this case over night after 5.37h.
The igi is 24.5MB big and also another file with _temp is in the folder... same size.
After pressing OK on the error message Indigo Crashes.

IGI saving time is at 300 seconds... shouldn't be a issue.

Any idea where the problem is?

Indigo 2.2.9 64bit on Vista 64
polygonmanufaktur.de

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by fused » Tue Dec 29, 2009 10:44 pm

yes, i had that too, once. weird and very annoying :S

User avatar
ozzie
Posts: 126
Joined: Thu Sep 06, 2007 12:22 pm
Location: Poland

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by ozzie » Fri Jan 01, 2010 5:25 am

now what you'll have to do when u rendering time will take 60h and you don't have so much time to seat and watch is everything goes ok?
Attachments
error.jpg
errrrrrrrrrrrrrrrrror
error.jpg (28.36 KiB) Viewed 1818 times

User avatar
Meelis
Posts: 383
Joined: Sat Mar 14, 2009 11:29 pm
Location: Estonia

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by Meelis » Fri Jan 01, 2010 9:16 am

If u render in network, with Vista then make shure all folders where Indigo works are shared with all rights.
If all computers don't have same users with same password, then Vista wont allow accsess after some time or right away. Sometimes i loose accsess to usb drive, then just replug.

If it's network rendering, then check out if some network device aint crashed.

I had some weird error (don't remember if the same) after paused resume. I paused and did some material preview renderings i think from exporter preview (Blendigo). Or did i press render from exporter accidentally.

User avatar
ozzie
Posts: 126
Joined: Thu Sep 06, 2007 12:22 pm
Location: Poland

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by ozzie » Fri Jan 01, 2010 12:13 pm

It wasn't rendered by network, only on master computer and indigo was running as administrator. I've got quite often this error :/ any ideas?
The god news is that you can easily render everything right from moment when it stops, but you have to remember to enable saving igi files.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by fused » Fri Jan 01, 2010 1:35 pm

ozzie wrote:but you have to remember to enable saving igi files.
just leave igi saving turned off and save igi manually when youre done? sounds like a possible workaround for me. or does this happen with the png file, too?

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by CTZn » Sat Jan 02, 2010 3:06 am

This occured for me when multiple instances of Indigo where saving their respective outputs to the same file name; there is always a moment when one instance tries to access the data being written by the other, and fails.

I would like a retry function after n seconds (aproximated according to igi size ?). Multiple instances are common while tuning scene up.

The workaround was to rename outputs for each test render.
obsolete asset

User avatar
ozzie
Posts: 126
Joined: Thu Sep 06, 2007 12:22 pm
Location: Poland

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by ozzie » Sat Jan 02, 2010 8:02 am

fused wrote:
ozzie wrote:but you have to remember to enable saving igi files.
...or does this happen with the png file, too?
I'm not sure, but as I remember no.
CTZn wrote: The workaround was to rename outputs for each test render.
I'll try

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by OnoSendai » Wed Jan 06, 2010 12:02 pm

Oops. Found the problem - I forgot to handle the exception. Fixed in trunk.
I may backport the fix to 2.2 stable. Would this be wanted by people?

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4650
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by Zom-B » Wed Jan 06, 2010 10:45 pm

OnoSendai wrote:I may backport the fix to 2.2 stable. Would this be wanted by people?
Hey Ono...

I don't think there is any 2.2 stable available at this point, so the last version you could backport to is 2.2.11 :?:
Anyway... I would prefer to have a 2.2.12 with this fix included :lol:
polygonmanufaktur.de

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: [Bug] Failed to move file...

Post by OnoSendai » Thu Jan 07, 2010 9:45 am

Ok, will backport to a 2.2.12 release.

Post Reply
11 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests