trouble in indigo land.

Feature requests, bug reports and related discussion
Post Reply
8 posts • Page 1 of 1
tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

trouble in indigo land.

Post by tobak30 » Sat Jan 19, 2008 9:03 am

I have trouble getting indigo working with .nk materials. And how the heck do you get the .igm materials working. Cause i can't get it to work. I am running 64 bit linux with indigo 1.0.1

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Sat Jan 19, 2008 9:25 am

and which modelling program?

tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

Post by tobak30 » Sat Jan 19, 2008 10:16 am

Blender and blendigo for v1.0 is what i exclusive use being in linux 64 bit.

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sat Jan 19, 2008 10:41 am

first, get Indigo 1.0.5.2 ;)
Also check, if there is a newer blendigo... (the newest is written for 1.0.4, so it doesn't support the very newest features)

What's so hard on getting the nks to work?
Simply make your materials a phong and in the nk-textfield, write "yourNK.nk".
The .nk is important. Wont work without that ;)

For igm, you need to set your material to "external" and then search for the material ;)
Be careful that your igm only includes a single material...

tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

Post by tobak30 » Sat Jan 19, 2008 7:47 pm

Well Kram. I can't get the Indigo 1.0.5.2. (So many numbers.) 'Cause I am running Ubuntu linux 64 bit. And Wine or other windoze emulators don't work on my system. So I have to stick with the latest build for my system. Unless Ono makes a new Linux 64 bit version really soon.

I have used .nk materials in earlier works. But that was also earlier Indigo versions. I made a phong material and wrote au.nk. But when i opened Indigo in the terminal it states that it can't open the nk. materials. So I tried ag.nk. And the same thing happened.

And that igm material. I did as you said, even before you said it Kram, but the same error came up. I downloaded the fabulous .igm material for the orange juice in simple renderings thread and there was, look and behold, and error displaying that the material couldn't be opened. Under the building of the ktree or whatever it is in the start of the indigo renderer. it says it has loaded the igm successfully. But that ain't right, cause that window shuts down after just a few questions.

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sat Jan 19, 2008 10:14 pm

Ok...
That's strange...
Nothing changed with nk and the juice doesn't have any new stuff, which wasn't included in 1.1 I'm quite sure.
This means, blendigo can't be the problem... VERY strange.

(Why can you use Indigo 1.0.1, then? I thought, there was no 64bit build? Did I miss something? O.o)

What do those messages say, exactly? Any tag that can't be read?
Also (re)check your nk data folder... And try to redownload Indigo and replace the nk folder with yours... Maybe, there was a problem...

tobak30
Posts: 125
Joined: Sat Feb 10, 2007 5:31 am
Location: Norway, Norvege, Norvegia, Norwegen, Norge.

Post by tobak30 » Sat Jan 19, 2008 11:17 pm

Take a look here my dear Kram.

http://www.indigorenderer.com/joomla/in ... e&dir=DESC

Down the page there is a linux 64 bit version. There seems like 1.0.1 came out as 32 bit windoze and 64 bit linux build only.

And here is what it tells me:

Fatal Error: SceneLoaderExcep: MaterialExcep: ComplexIORExcep: ComplexIORDataSetExcep: Failed to open file 'nkdata/ag.nk' for reading. (In element 'phong', around line 118, column 9)

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sun Jan 20, 2008 12:21 am

Ah, yes, I remember :)


Well, anyway: Try to redownload Indigo 1.0.1 and see if it works, then.
If not, try 0.9.10 + the matching blendigo :)

Post Reply
8 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest