req - region rendering

Feature requests, bug reports and related discussion
Post Reply
9 posts • Page 1 of 1
FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

req - region rendering

Post by FakeShamus » Sat Apr 29, 2017 7:31 am

I have a request about region rendering (which is very simple and snappy now, I love the update). My only issue with it is that it starts over from scratch in the region instead of continuing from the current render progress. Is there any way that it could preserve the current progress and simply focus render power further in the region?

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2173
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: req - region rendering

Post by Oscar J » Sat Apr 29, 2017 11:04 am

The problem with that is if you're doing a region render to tweak a certain area, say a material, it doesn't make sense for Indigo to merge the region with the full render under it. I guess there could theoretically be an option to do it thought. :)

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4656
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: req - region rendering

Post by Zom-B » Sat Apr 29, 2017 10:23 pm

Imagine a overnight Rendering with a small areas with caustics for example that could need some more rendertime.
Instead of rendering the whole image another night long, rather do a RR on this small area for one or two hours to fix this :wink:
polygonmanufaktur.de

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2173
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: req - region rendering

Post by Oscar J » Sat Apr 29, 2017 11:12 pm

Zom-B wrote:Imagine a overnight Rendering with a small areas with caustics for example that could need some more rendertime.
Instead of rendering the whole image another night long, rather do a RR on this small area for one or two hours to fix this :wink:
Was that a reply to me or FakeShamus? :)

User avatar
zeitmeister
2nd Place 100
Posts: 1997
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:11 am
Location: Limburg/Lahn, Germany
Contact:

Re: req - region rendering

Post by zeitmeister » Sat Apr 29, 2017 11:42 pm

This is the idea behind the "improve"-brush or functionality in Thea Render, I suppose... not that bad at all.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Cheers, David



DAVIDGUDELIUS // 3D.PORTFOLIO
·
Indigo 4.2.23 | Indigo for C4D 4.2.22 | C4D R14.042 | Mac OS X 10.13.6 | Windows 10 Professional x64

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2173
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: req - region rendering

Post by Oscar J » Sat Apr 29, 2017 11:52 pm

The improve brush 8)

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: req - region rendering

Post by FakeShamus » Sun Apr 30, 2017 1:16 am

Yeah, maybe having the choice depending on the situation would be helpful. The 2 approaches are both helpful, depending, of course.

User avatar
Originalplan®
Posts: 737
Joined: Sat Sep 26, 2015 8:58 pm
3D Software: Cinema 4D
Contact:

Re: req - region rendering

Post by Originalplan® » Sun Apr 30, 2017 1:47 am

Oscar J wrote:The improve brush 8)
And here by i REQ an impro brush. Which when clicked randomly adds stuff to your image. 8) 8) 8)

User avatar
zeitmeister
2nd Place 100
Posts: 1997
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:11 am
Location: Limburg/Lahn, Germany
Contact:

req - region rendering

Post by zeitmeister » Sun Apr 30, 2017 3:39 am

Originalplan[REGISTERED SIGN] wrote:
Oscar J wrote:The improve brush 8)
And here by i REQ an impro brush. Which when clicked randomly adds stuff to your image. 8) 8) 8)
:D :D :D


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Cheers, David



DAVIDGUDELIUS // 3D.PORTFOLIO
·
Indigo 4.2.23 | Indigo for C4D 4.2.22 | C4D R14.042 | Mac OS X 10.13.6 | Windows 10 Professional x64

Post Reply
9 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest