Emissive Blend not a light?

Come here for help & support.
Post Reply
10 posts • Page 1 of 1
User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Wed Jun 30, 2010 5:10 am

I was making a new test scene with a modified version of the holographic material suvakas made a while back, and I ran into a little problem.

The scene is really simple it's three planes each with a variant of the material now each material is a "light" in itself as it's a blend between null and emissive phong. Now my problem is that it says my scene must contain a light source even though there are three of them present :?

P.S: Before you ask yes environment is set to "None (lit by mesh emitters)"
P.P.S: The name of the blender material also matches the name of the blend material inside the .igm
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Emissive Blend not a light?

Post by CTZn » Wed Jun 30, 2010 5:37 am

Perhaps are you using an older Indigo version wich IIRC wasn't checking into IGM's for emission ? If exporting to IGM is an option then try without.

Blends of emissive phong with null mat are working for me with Indigo 2.2.12 (2.0 stable, w/ or w/o exporting to IGM)...
obsolete asset

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Wed Jun 30, 2010 6:22 am

Indigo 2.4.4
Blendigo 2.4.3

The material was edited using the material editor. and well the material types are set to external because i downloaded the original material off of the indigo forums...
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by dag » Thu Jul 01, 2010 1:23 am

Works alright here. Tested this holographic business.

blend, material
Attachments
no_lights.jpg
lights.jpg

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Thu Jul 01, 2010 4:43 am

I know it works thats the thing, I've had it work in another scene (the holo fence thing) but...not it doesnt :S
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by dag » Thu Jul 01, 2010 5:59 am

Then post your files.
Looked like you had other lights in that scene.

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Thu Jul 01, 2010 6:53 am

dag wrote:Then post your files.
Looked like you had other lights in that scene.
Yeah in the version I posted but while I was building it it originally had the fence only as a light then i added other mesh light but it started only with that.
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Thu Jul 01, 2010 9:24 am

Anyway here's my test scene.
Attachments
_HoloDisk.pigs
(253.15 KiB) Downloaded 84 times
benn hired a mercenary to kill my sig...

User avatar
dag
Posts: 189
Joined: Tue Feb 02, 2010 2:28 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by dag » Thu Jul 01, 2010 11:21 am

Use white or uniform base emission. Also invert your blend map.

User avatar
Borgleader
Posts: 2149
Joined: Mon Jun 16, 2008 10:48 am

Re: Emissive Blend not a light?

Post by Borgleader » Thu Jul 01, 2010 12:20 pm

Its working :) Or at least...the scene renders now I must play with it...
benn hired a mercenary to kill my sig...

Post Reply
10 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest