What do I need to fix in this scene???

Get feedback from others on your works in progress
User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Sep 13, 2008 2:14 pm

tannerw_2010 wrote:how would I boost the midtones???
That's a matter of tonemapping, with reinhard you want to set pre_scale higher.

See Tonemapping in Indigo.
obsolete asset

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Sat Sep 13, 2008 3:00 pm

Thanks I will give it a shot... And as for where the HDR is located, can I control that or is it considered the "world"??

MSUdom5
Posts: 159
Joined: Sun Jul 20, 2008 6:04 am
Location: Mississippi, USA
Contact:

Post by MSUdom5 » Sat Sep 13, 2008 3:08 pm

It's just the environment, so yeah, it's the "world". It's not tied to a lamp or anything.

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Sun Sep 14, 2008 11:54 am

Well i got the second render done... The only thing I did as you can see is take off the BG and Change the glass. I also changed the fluids as well.
Image

I am having alot of trouble with the fluid engine... I cant seem to get the stream from the wine bottle small enough, yet at the same time make it strong enough to make it into the cup with force. You can see that the stream is very "fat". w/e :roll:

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Sun Sep 14, 2008 11:59 am

As for the tonemapping, I tried to get the program running, but it said it was missing MSVCP71.dll :(

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sun Sep 14, 2008 7:48 pm

Ah yes your system lacks this dll... anyway I was referring to this page as a reference for tonemapping settings, tonemapping is now integrated with Indigo UI since a few releases.

ps: I prefer this new setting and glass in your last image.
obsolete asset

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sun Sep 14, 2008 11:57 pm

Try to do an anim...
Make the bottle stand and slowly (in 250 frames or so) get into the possition you have here...
Use maximum settings for tracking particles and try to get highest possible res if you don't have it already.
Also try to match the fluid box to its real world size, which can make a huge difference
Stop the label from floating on the wine bottle
Does the neck inside have correct dimensions?
Don't use inflow but a fixed amount of fluid - or make the inflow settings far weaker

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Mon Sep 15, 2008 1:14 am

Is there anyway I can get it so the actual wine bottle is being used in the fluids as an obstacle, because I have been having to make a sort of funnel with many cubes and it still doesnt work as wanted to. I will show you what I mean, I will just post the fluid exactly as it is now, but with a different camera angle just so you know what I am talking about.

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Mon Sep 15, 2008 1:22 am

...
select the wine-bottle and in the fluid-section, make it an obstacle?

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Mon Sep 15, 2008 9:18 am

I'll try it, but I already tried that before and it would work... :?

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Mon Sep 15, 2008 10:58 am

If it
would work
, that'd be fine, in my opinion :P

Well, it should work... Could you post screenshots of your bottle and the obstacle settings, please? Maybe it's possible to see what's wrong :)

tannerw_2010
Posts: 54
Joined: Wed Sep 03, 2008 2:31 pm

Post by tannerw_2010 » Tue Sep 16, 2008 11:37 am

sorry i meant wouldnt... Yeah i tried it again and it ignored the bottle...

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Wed Sep 17, 2008 5:14 am

then some screenshots of model and fluid-settings pls...

neo0.
Posts: 1784
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:11 am
Location: the US of A

Post by neo0. » Wed Sep 17, 2008 6:23 pm

Wow, what's happenign with your glass there bud. :) Try turning down your absorbtion or sss.

Post Reply
29 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests