High poly test

Get feedback from others on your works in progress
User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri May 09, 2008 3:35 am

Maybe you could lower max depth in this case, to shorten iterations... A dimmer gray would do anyway, even 50% under sun light. Impressive demonstration !
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri May 09, 2008 5:07 am

You don't need to load the larg meshes into blender - create a dummy object yourself that will represent the large mesh, then:
1. export
2. edit the .igs by hand
3. render

if you notice the centering is off, then you'll have to adjust the center of your dummy object and do steps 1 - 3 again.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3585
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Fri May 09, 2008 6:57 am

hafunui wrote:Woah, what kind of render farm does he have. I guess it's worth a try :) But not with those scans; I haven't been able to get indigo to load one of those yet. (i need 64bit probably)
Just a P4 3.2ghz an 1gb ram, rendered for ~12h :)

dougal2 wrote:You don't need to load the larg meshes into blender - create a dummy object yourself that will represent the large mesh, then:
1. export
2. edit the .igs by hand
3. render

if you notice the centering is off, then you'll have to adjust the center of your dummy object and do steps 1 - 3 again.
Cindigo has such a dummy object integrated, where you can specify the path to an external object, the bounding box size and the center (wich will be drawn in the editor), maybe its wort implementing sth in blendigo/mti/maxigo?

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri May 09, 2008 7:55 am

Could be done fairly easy with a custom locator for MtI, but currently no support for "external" objects, although instancing of real objects is there.

User avatar
hafunui
Posts: 21
Joined: Fri Feb 09, 2007 4:56 pm

Post by hafunui » Fri May 09, 2008 8:14 am

fused wrote:
hafunui wrote:Woah, what kind of render farm does he have. I guess it's worth a try :) But not with those scans; I haven't been able to get indigo to load one of those yet. (i need 64bit probably)
Just a P4 3.2ghz an 1gb ram, rendered for ~12h :)

Then it's probably my materials making it slow.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3585
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Fri May 09, 2008 8:36 am

try using a sun with pathtracing, that speeds it up a lot.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri May 09, 2008 10:54 am

How do you set path tracing ? Is that when MLT, Hybrid and Bidir are off ?

Maya has a reference system wich allows to have geometries offline, but you need to load the mesh once anyway I think. That allows to modify single object without editing the main scene. External meshes in MtI could be as easy as setting a full path instead of a mesh name into instancing locators, as Doug said.
Last edited by CTZn on Fri May 09, 2008 10:58 am, edited 1 time in total.
obsolete asset

User avatar
alexmeyer
Posts: 150
Joined: Tue Jan 16, 2007 7:55 am
Contact:

Post by alexmeyer » Fri May 09, 2008 10:55 am

Yes, though I think BiDir can be on. That just affects how the path tracing/MLT works.

MLT on/off chooses between path tracing and MLT.
Hybrid on/off chooses between (path/MLT, whatever you chose) and a path/MLT mixture.
Bidir on/off just changes the behavior of the above-mentioned modes.
From uncyclopedia.org, on "Elephant's Dream":

"The choice of the title is highly significant, because while the movie does not feature any elephants nor dreams, no one understands what happens anyway."

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri May 09, 2008 11:00 am

Thank you ! See, I had fixed this locally long time ago but since, MtI is always forcing MLT on, whatever the checkbox state could be... I was sure we were missing something there !
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Fri May 09, 2008 11:37 am

CTZn
Missed that one!

User avatar
hafunui
Posts: 21
Joined: Fri Feb 09, 2007 4:56 pm

Post by hafunui » Fri May 09, 2008 4:36 pm

Well, turns out I CAN load the xyzrgb dragon.

Heres another one that I put together quickly, nothing fancy, just to prove I could do it :D . 26,562 dragons, and 191.7 Billion polygons. My Blender cannot handle any more. It almost took longer to export than it did to render.
Attachments
Billions.jpg
They look like crop circles
Billions.jpg (642.81 KiB) Viewed 1431 times

User avatar
alexmeyer
Posts: 150
Joined: Tue Jan 16, 2007 7:55 am
Contact:

Post by alexmeyer » Fri May 09, 2008 4:38 pm

Dude..... that's sick.

Awesome render. :D
From uncyclopedia.org, on "Elephant's Dream":

"The choice of the title is highly significant, because while the movie does not feature any elephants nor dreams, no one understands what happens anyway."

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri May 09, 2008 5:00 pm

Totally insane.... World record or ?
obsolete asset

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sat May 10, 2008 10:11 pm

:shock: that's.... :shock:
no words..... :shock:

User avatar
beta
Posts: 83
Joined: Mon Mar 17, 2008 7:22 pm

Post by beta » Sat May 10, 2008 11:42 pm

wooooow! :shock: :shock: :shock: :shock:
i need some tips on instancing cause i don't actually know how to do it... and didn't find any tutorials or anything... and i dont think alt+d is the best way :lol:
any tips?

Post Reply
34 posts

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 3 guests