[bug, i think] UV mapping

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
Post Reply
4 posts • Page 1 of 1
remus
Indigo 100
Posts: 133
Joined: Fri May 02, 2008 8:07 am

[bug, i think] UV mapping

Post by remus » Wed Nov 11, 2009 9:57 am

using your ever useful UVtool to try and map that image of the moon from the off topic forum, but somethings going funny with the UVing from SU to indigo.

Everything looks fine in SU, but after exporting to indigo its all banded.

I can post a few screenshots if itd be helpful.

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1827
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: [bug, i think] UV mapping

Post by Whaat » Wed Nov 11, 2009 1:50 pm

remus wrote:using your ever useful UVtool to try and map that image of the moon from the off topic forum, but somethings going funny with the UVing from SU to indigo.

Everything looks fine in SU, but after exporting to indigo its all banded.

I can post a few screenshots if itd be helpful.
Unfortunately, in order to export the UVs correctly into Indigo, the mesh must be triangulated. (when using the plugin UVtools)

remus
Indigo 100
Posts: 133
Joined: Fri May 02, 2008 8:07 am

Re: [bug, i think] UV mapping

Post by remus » Thu Nov 12, 2009 1:42 am

so it should work if i triangulate the mesh first?

Jeff Hammond
Indigo 100
Posts: 105
Joined: Sun Oct 11, 2009 11:30 am
Location: newyorkcity

Re: [bug, i think] UV mapping

Post by Jeff Hammond » Thu Nov 12, 2009 4:10 am

remus, it does work.

use this to triangulate the sphere:
http://forums.sketchucation.com/viewtop ... 13#p175613
Attachments
sphere_.jpg
sphere_.jpg (118.11 KiB) Viewed 1077 times

Post Reply
4 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests