Renders not matching SU view

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
Post Reply
10 posts • Page 1 of 1
User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Renders not matching SU view

Post by Pibuz » Tue Sep 29, 2009 8:03 pm

I've noticed this problem in my latest works: Su view and render don't match anymore Whaat!!!
And that's not a matter of size: Indigo renders the view in a slightly different zoom value, so that the perspectives are different a little bit. This is a little annoying, cos it prevents me from overlaying SU lines to the render... :(

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Renders not matching SU view

Post by Pibuz » Tue Sep 29, 2009 8:09 pm

That's an evidence :D
Attachments
im1254158161_800_SU.jpg
im1254158161_800_SU.jpg (269.15 KiB) Viewed 2079 times
im1254158161_800_alpha.jpg
im1254158161_800_alpha.jpg (71.56 KiB) Viewed 2075 times
im1254158161_800.jpg
im1254158161_800.jpg (374.63 KiB) Viewed 2083 times

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1827
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: Renders not matching SU view

Post by Whaat » Wed Sep 30, 2009 6:37 am

pibuz,

I have not changed any code related to this so I'm not sure the source of the problem. I think some more testing needs to be done.

Are you certain that the view exported from SU is the same as the Indigo one? Did you click on a scene tab between exports? Did you Click the 'View' button on the SkIndigo render settings? Did you forget to 'Apply' your render settings before rendering?

These things could have caused the problem. Also, if possible, could you test an older version of Indigo/SkIndigo using the same scene and check if you still have the same issue? Maybe the issue has always been there in some form.

Thanks.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Renders not matching SU view

Post by Pibuz » Wed Sep 30, 2009 7:59 pm

..Off, I'm a little used to SkIndigo, you know :lol:
I am certain that the view exported from SU is the same as the Indigo one, I did not click on a scene tab between exports, I always apply the changes I make.

Though, I'm not 100% sure about not having clicked the View button. Say 99.7%.

I had the same problem while working with the last three/four scenes. In those cases I thought I was doing something wrong, some things like the ones you pointed out. So I payed more attention during the following works but I had the same results. Gonna do some more tests and let you know.

Thank you!

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Re: Renders not matching SU view

Post by cpfresh » Wed Sep 30, 2009 8:05 pm

these two images look correct in my opinion ... alpha looks right too, just missing some geometry.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Renders not matching SU view

Post by Pibuz » Wed Sep 30, 2009 8:19 pm

Hi CP.
They only SEEM, but try to download them and load in Photoshop on different layers.
You'll see the difference.

User avatar
madcoo
Indigo 100
Posts: 206
Joined: Thu Jun 11, 2009 9:05 pm
Location: in France, near Orange (84)
Contact:

Re: Renders not matching SU view

Post by madcoo » Wed Feb 17, 2010 9:47 pm

Hi all!

I've started using SU7 not long ago.

When I try to render the scene, it does not match AT ALL the SU view.

I'm sorry, I'm at work right now so I can't send a proper Indigo image, but I've made one with Paint to show you what happens.

It seems that the camera is over-zooming automatically, whatever I do in the SU View...
:(

- Before rendering I checked that I applied all the render settings. It does this for all kinds of render formats (View, 800x600, etc)
- Changing focal length doesn't change anything...

I've tried everything...
Any help would be highly welcome!

Cheers!
:D
Attachments
Render_Problem.JPG
Render_Problem.JPG (21.89 KiB) Viewed 1749 times
Visit my website!
http://www.fairview-3d.com Studio 3D

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Renders not matching SU view

Post by Pibuz » Wed Feb 17, 2010 10:56 pm

Hi Madcoo!
I'm quite sure that happens because you're working in axonometric mode inside SketchUp. Try switching to perspective mode (camera->perspective) and you should have this issue fixed.

User avatar
madcoo
Indigo 100
Posts: 206
Joined: Thu Jun 11, 2009 9:05 pm
Location: in France, near Orange (84)
Contact:

Re: Renders not matching SU view

Post by madcoo » Wed Feb 17, 2010 10:58 pm

PIBUZ YOU'RE A GENIUS !!!
:wink:

I remember now : it had already happened one day and I had solved this problem this way... but I couldn't remember what I had done...

Many many many thanks, you're my hero !!!
:mrgreen:
Visit my website!
http://www.fairview-3d.com Studio 3D

User avatar
tarikb
Posts: 125
Joined: Fri Aug 27, 2010 1:26 am

Re: Renders not matching SU view

Post by tarikb » Sat Aug 28, 2010 12:54 am

Heheheh render problem :)
Skindigo
i7 5820K @3.3Ghz | GTX 660 Ti 3gb

Post Reply
10 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests