SkIndigo 1.0.8

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Post by Whaat » Wed Mar 26, 2008 5:27 am

cpfresh wrote:the easter egg is pretty cool, i don't typically use that feature of sketchy... but maybe now I will!! :D Awesome
I hope you didn't 'cheat' to find it :wink: No looking at the Ruby code! :lol:

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Wed Mar 26, 2008 5:30 am

was this a *hint*? :lol:

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Wed Mar 26, 2008 5:49 am

ROFL i admit i found it in the code.

i was adding some "-n wm" to the batch.puts to make indigo always run as working master [instead of normal mode] and i also added a reference to the location of my Skindigo Folder [on my net] so i can render previews via wm as well ... while doing that i came across the egg ... :/ sorry!

User avatar
kwistenbiebel
Posts: 496
Joined: Sat Jan 27, 2007 12:31 am

Post by kwistenbiebel » Wed Mar 26, 2008 5:52 am

mmmmm....I can't find it, not even when using the *hint*....something to do with animation export...
spill the milk ! :)

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Post by Whaat » Wed Mar 26, 2008 6:33 am

cpfresh wrote:ROFL i admit i found it in the code.

i was adding some "-n wm" to the batch.puts to make indigo always run as working master [instead of normal mode] and i also added a reference to the location of my Skindigo Folder [on my net] so i can render previews via wm as well ... while doing that i came across the egg ... :/ sorry!
But has anyone figured out how to access the egg from the UI?? Hint: It can be done via the 'Render Settings' dialog.

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Wed Mar 26, 2008 6:50 am

:o :D :D :wink:

crojack
Posts: 396
Joined: Tue Dec 04, 2007 1:48 pm
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by crojack » Wed Mar 26, 2008 8:40 am

well, I think I found it, but I don't think it is working right for me. my fault of course :roll:

crojack
Posts: 396
Joined: Tue Dec 04, 2007 1:48 pm
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by crojack » Wed Mar 26, 2008 8:42 am

back on latest release.
when i click "Open Inifile" it opens up in internet explorer, was this something you did Whaat, or has something changed on my system. It has been acting weird lately. Also, it seems a lot smaller, the inifile that is.

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Wed Mar 26, 2008 9:19 am

it should open with your default xml file viewer? dunno if it specifies IE. alot of the settings were reorganized i think so that may be why it seems smaller.

crojack
Posts: 396
Joined: Tue Dec 04, 2007 1:48 pm
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by crojack » Wed Mar 26, 2008 10:50 am

yeah, it use to open with notepad actually.

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Wed Mar 26, 2008 11:19 am

its used to be an .ini file too ...

crojack
Posts: 396
Joined: Tue Dec 04, 2007 1:48 pm
Location: Portland, Oregon
Contact:

Post by crojack » Wed Mar 26, 2008 12:16 pm

ahh, yes that is true, but I do have an xml editor, just have to point it that way somehow.

User avatar
cpfresh
Posts: 501
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:20 pm
Location: California, USA
Contact:

Post by cpfresh » Wed Apr 02, 2008 9:31 am

Whaat,

Question regarding a "clay" render, just tried it and for some reason Indigo was still showing all the materials and textures being loaded ... is that right? Seems like none of that should be in the igs file exported from SketchUp when using the "clay" option.

Also, I was wondering if it would be possible to add an option to cancel export when an error occurs. For example, just now I hit export and one of my blend files was misnamed and so the reference was missing. There's a pop-up that occurs to let me know, but then the export still continues and there's no way to stop it and fix it until Indigo gets the file and errors out itself. So, I'm wondering, can you add an option on error like, "Continue with export?" Yes/No or something? In the case of large files, it could save some time.

Thanks for your input and this awesome exporter!

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Post by Whaat » Wed Apr 02, 2008 3:29 pm

Good suggestions, cpfresh. Right now my main priority is to update the tutorials and then release SkIndigo 1.0.9 Official. However, you probably won't see any changes between version 1.0.8 and 1.0.9. These changes will probably be added later.

Richard
Posts: 79
Joined: Fri Mar 02, 2007 1:50 am

Post by Richard » Wed Apr 02, 2008 4:09 pm

Hi Whaat

I could be really dumb but in the tutorial it says copy the preview folder included in the skindigo zip to the indigo directory! I for the life of me cant find this folder in 1_0_8. Textures is the only folder there!!

Sorry mate! Richard

Post Reply
62 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest