SkIndigo 3.2.2 (beta)

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Wed Nov 30, 2011 8:48 pm

I'm not questioning about the design: when I export it as an external mesh Indigo freezes and then reports an error :D

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by CTZn » Wed Nov 30, 2011 9:07 pm

:oops: My bad.
obsolete asset

Jeff Hammond
Indigo 100
Posts: 105
Joined: Sun Oct 11, 2009 11:30 am
Location: newyorkcity

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Jeff Hammond » Thu Dec 01, 2011 5:53 am

Pibuz wrote:I'm not questioning about the design: when I export it as an external mesh Indigo freezes and then reports an error :D
that thing is a mess.. i can't even import the .3ds into sketchup and then export to indigo without it crashing.. maybe a bug but i dunno..

i redrew it in rhino..a quick redraw but it should do the job.. drew it at a more proper scale as well.. then exported as .3ds if you need it..
[needs mat0, mat1, mat2, & mat3 added as sketchup materials — the bulb, the shade, and the fixture are separated]

the .3ds you provided had only a single surface for the lamp shade.. that's how this one is as well but i have a version with a solid lampshade if you need it.
Attachments
Bokka_redraw.zip
(1.56 MiB) Downloaded 88 times

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Thu Dec 01, 2011 6:50 am

Thanks a lot Jeff!!!!
I'd love to have the thick material version too, just to test some SSS.

IF IT'S NOT TOO MUCH TROUBLE I'M ASKING YOU, of course!

Thanks again!

Jeff Hammond
Indigo 100
Posts: 105
Joined: Sun Oct 11, 2009 11:30 am
Location: newyorkcity

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Jeff Hammond » Thu Dec 01, 2011 7:19 am

no trouble at all.. I already have it drawn that way..
I'm on a bus right now though :)
ill upload it once I get back to a computer.

Jeff Hammond
Indigo 100
Posts: 105
Joined: Sun Oct 11, 2009 11:30 am
Location: newyorkcity

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Jeff Hammond » Thu Dec 01, 2011 1:13 pm

here's the version with a solid lampshade. enjoy

bokka_solid.zip
(1.48 MiB) Downloaded 83 times

[i remembered to purge this time :) ..no need for mat3.. ]
mat0 will be for the lamp shade..
mat1 = fixture
mat2 = light bulb

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Thu Dec 01, 2011 8:43 pm

Great! Thanks!

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Sun Dec 04, 2011 1:38 am

Little bug one of my students is experiencing: when specified an exported scene name, Indigo opens and loads it, but then freezes and crashes ("the application has stopped running".., not some C++ error)

Happens only with explicit export name: default.igs wont' cause any problems.

She is running Indigo 3.2.2 free, Skindigo 3.2.2 on Vista 32bits.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Mon Dec 05, 2011 9:01 pm

Hi Whaat.
I have to report another bug: I am working with a VERY complex scene (with a significant amount of instanced trees and other stuff too): sometimes after export I get the error message that Indigo couldn't find one of the maps of a specific material (the plaster diffuse texture, to be more precise); sometimes, instead, the export process goes just fine and the render starts with no problems.
I usually re-export the scene to get rid of the error: quick export won't fix it (tested).

Clearly, I don't know what can cause the problem, but it definitely is :lol:

Let me know if you can spot and/or solve it!

User avatar
djegoo
Indigo 100
Posts: 273
Joined: Thu Jul 16, 2009 10:19 pm

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by djegoo » Tue Dec 06, 2011 7:35 am

Hey there !

where do we select the ENV map when we want to use an env map for global lighting ?? there is no more browse button ?

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Tue Dec 06, 2011 8:19 pm

Take a look to the new workflow tips suggested by Whaat in the new release topic

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Tue Dec 06, 2011 11:28 pm

Another small bug: if I launch the rendering, the actions taken into the SU models are reset, so your ctrl+z won't produce any changes back.

User avatar
snorky
Indigo 100
Posts: 328
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:54 pm
Location: Parma, Italy

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by snorky » Wed Dec 07, 2011 12:21 am

Pibuz wrote:Another small bug: if I launch the rendering, the actions taken into the SU models are reset, so your ctrl+z won't produce any changes back.
I think that it is not a bug, skindigo works like other sketchup command (draw line, rotate...) and so ctrl+z don't works as you expect.

imho

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2646
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Pibuz » Wed Dec 07, 2011 2:31 am

Ono said this could be a SkIndigo issue, so:
http://www.indigorenderer.com/forum/vie ... 42#p111942

(black triangles: they go away if I explode components. Model attached in the liked post)

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1827
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: SkIndigo 3.2.2 (beta)

Post by Whaat » Fri Dec 16, 2011 1:36 pm

Pibuz wrote:Another small bug: if I launch the rendering, the actions taken into the SU models are reset, so your ctrl+z won't produce any changes back.
Hi Pibuz,

You need to hit ctrl+z multiple times to undo past changes because launching a render adds some operations to the undo 'stack'.

Post Reply
66 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests