Trouble exporting

Announcements, requests and support regarding SkIndigo - the Sketchup / Indigo exporter.
Post Reply
10 posts • Page 1 of 1
John_m
Posts: 8
Joined: Fri Jan 21, 2011 9:58 pm

Trouble exporting

Post by John_m » Fri Mar 25, 2011 3:09 am

Hey guys

I'm having a little trouble exporting my model, i get this error report:

SceneLoaderExcep: Failed to load texture '/Applications/Indigo.app/Contents/Resources/TX_default/fencing_iron.png': LibPNG error: IDAT: CRC error

I've searched my model, this texture isn't in their, has happened with a couple of models any help would be great.

Thanks - john

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Trouble exporting

Post by Pibuz » Fri Mar 25, 2011 8:34 am

Sometimes, when using components from the warehouse, you can run into some that have sort of "hidden" maps. Try exploding the components you downloaded from the warehouse and see if some more SU materials show up.

User avatar
compadrelucas
Posts: 41
Joined: Sun Sep 27, 2009 12:24 pm

Re: Trouble exporting

Post by compadrelucas » Fri Mar 25, 2011 9:51 am

aha!
that happened to me once. It was a hidden texture in a component from the warehouse as well.

Damn this forum is resourceful!

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6179
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Trouble exporting

Post by OnoSendai » Fri Mar 25, 2011 9:55 am

I would like to get to the bottom of this error, as it seems to be common.
John, can you please send me that texture (fencing_iron.png) at nick@indigorenderer.com ?
Thanks!

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Trouble exporting

Post by Pibuz » Fri Mar 25, 2011 8:14 pm

Hi Nick!
Sometimes the problem is that we don't see a "fencing_iron.png" at all. It is a SketchUp issue. Sometimes there are some textures which don't show up in the SU material list. Generally these come from the warehouse, where someone uploaded a don't-know-how-and-from-which-application exported component :lol:

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6179
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Trouble exporting

Post by OnoSendai » Sat Mar 26, 2011 2:45 am

Hi Pibuz,
If the texture is completely missing, I would expect Indigo to say 'could not open file for reading' or similar, instead of complaining about the the IDATs or CRC errors.

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Re: Trouble exporting

Post by Whaat » Sat Mar 26, 2011 7:16 am

Weird. I have never heard of these 'hidden' textures before. If someone knows of a model from the warehouse that has one of these hidden textures, I would like to test. Thanks.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Trouble exporting

Post by Pibuz » Tue Mar 29, 2011 12:41 am

Those are quite strange issues, Nick and Dale.
I once found that on a TV component, don't recall exactly which one..

I think that on some level the texture IS actually present in the file (because it's visualized, after all), but nontheless it's doesn't get exported or I don't know...

Next time I find something similar I'll link you guys to the model.

Thanks!

John_m
Posts: 8
Joined: Fri Jan 21, 2011 9:58 pm

Re: Trouble exporting

Post by John_m » Thu Mar 31, 2011 9:06 pm

Hi

sorry for the late reply just been swamped, thats the thing, we don't really use models from the warehouse, we do both interior and product design and baisicly on this interior we'd been asked to fully kit it out with bespoke items so had to make them ourselfs,

and nick even when i do a search through the mac i'm on i can't find the .png ill try exporting another model which had the same problem and send the image over.

oh and thanks for the help

Thanks - John
Attachments
fencing search.png

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Trouble exporting

Post by CTZn » Mon Apr 04, 2011 8:32 am

Hi John_m, perhaps let's put it this way:
Pibuz wrote:Sometimes, when using components [...], you can run into some that have sort of "hidden" maps. Try exploding the components [...] and see if some more SU materials show up.
It may be sufficient to have the model made on a different Sketchup rig to allow this issue to happen ?

Sometimes, external meshes formats (as obj) may refer to unexisting textures I believe.
obsolete asset

Post Reply
10 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests