MtI 0.9 (29 nov 2007 release)

Announcements, requests and support regarding the MAYA exporter
User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Dec 08, 2007 4:27 pm

I still have no explanation, but I could fix the issue by Mesh > Combine (all objects), then Mesh > Separate back. So that's more of Maya/MtI related, but maybe the cause is a compatibility issue with objs from MoI or something external. I have no real clue in fact...
obsolete asset

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Sat Dec 08, 2007 4:37 pm

CTZn
I did model it in MoI and import it into Maya. That may be it.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Dec 08, 2007 5:01 pm

Ah wait, that didn't fix it. What I did also was to scale the model up, trying again hold on.
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Dec 08, 2007 5:07 pm

Sorry, right now I can't reproduce the fix but it worked :evil:

I combined/scaled 15x up (gsf 0.01)/rotated to lay down/ moved up a bit/Separated/added floor...

Or I thought it was fixed but it wasn't...
Attachments
PhrO_bug.xml.jpg
PhrO_bug.xml.jpg (21.58 KiB) Viewed 2956 times
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Dec 08, 2007 5:23 pm

Fixed: MoI to Maya to Indigo issue: you need to triangulate the mesh in Maya, many n-gons happening there ;)

The error becomes obvious when you render the ipod body alone !

... and then normal issues going on (edit objects 5 & 8 have reversed normals)... :? well, or scale, dunno. Reset smooth angle to 30 for all abjects and scaled up a bit did the trick:
Attachments
PhrO_bug.xml.jpg
Triangulated - set smooth angle - (scaled up)
PhrO_bug.xml.jpg (54.26 KiB) Viewed 2946 times
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sat Dec 08, 2007 6:01 pm

Dougal, something I remember now: forward axis for instances (from particle Instancer) is +x, would that make a difference in your code ?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Sat Dec 08, 2007 10:33 pm

re: particles
yes, it might. In fact the code gives me access to particle Aim direction (which I have set to be derived from Velocity, as it seems to be what I want) and particle Up direction. I think the problem mostly is that I don't really know how to use these vectors correctly.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Sun Dec 09, 2007 2:33 am

As a first step, try your emitter scene again, but orient the original cone toward X and see... That's how originals are supposed to be oriented for Instancers, I reminded that abruptly... For that specific scene the Up axis can remain constant.

... edit: Now that I think a bit about it, that doesn't make much sense regarding the actual issue, I'm mixing everything up :?
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Wed Dec 12, 2007 5:09 am

Just figured out that instancing was broken with the new naming convention; what would make more sense, correcting from your procedure or instancing procedure ? If the later, could you point me to the command to get your meshes name plz ?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Wed Dec 12, 2007 7:29 am

CTZn:
I already fixed that, get the latest SVN code. :)

I've also managed to prevent the annoying "File exists, overwrite?" message in the object module.

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Wed Dec 12, 2007 7:39 am

dougal2
Awesome - that was slightly annoying... Got some Maya training DVDs coming, by the way.... I payed for them with money I saved up from selling models on TurboSquid :D

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Wed Dec 12, 2007 8:30 am

Oh nice ! Stupid me, I knew there was a new svn release but didn't check it out :?

:shock: PhrO ? :D

May I ask you the editors of these DVD's ? Beware with cheap ones, I mean better to stick with reknowned stuff, Gnomon school not to mention a classical reference. Of course the (formerly) Alias DVD's are best in term of pedagogy, but not the cheapest by the way :?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Thu Dec 13, 2007 3:57 am

REV 182

corrected mistake with object file overwrite. append logic now works properly.

User avatar
Phr0stByte
Posts: 395
Joined: Wed Nov 22, 2006 5:07 am
Location: Centreville, VA
Contact:

Post by Phr0stByte » Thu Dec 13, 2007 4:06 am

CTZn
I purchased "Introduction to Modeling in Maya" from 3dlinks.com. I also hope to find a book or two under the tree for me =) I did see some others that were quite expensive, but I am not looking to sell a kidney or anything...

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Thu Dec 13, 2007 11:24 am

REV 183
further small tweaks to the objects module:
added setState switches to object module for better exporting of constrained and rigged models.

Post Reply
46 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest