MtI rev 32 29 oct 2007

Announcements, requests and support regarding the MAYA exporter
Post Reply
105 posts
User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

MtI rev 32 29 oct 2007

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 2:09 am

I think that now we've got pretty good functionality on MtISimple, this is worth a release.
The only significant changes are since rev28:

32. doug
updates:
changed default render settings to match default inifile.txt

bug fixes:
substitute | for - in .obj filenames
threads: set to 0 for auto, else auto_choose_num_threads is overridden.

known issues:
/BELOWNORMAL priority not working

31. doug
removed some extraneous files.

30. bkircher
put the whole shader building into mti_ExportModuleCamera.mel
added phongE as "Notes to Shader Material": The notes of a phongE are
translated as a material, if they start with the string:
<!-- mti_UseCommentAsMaterial -->
The key words mtiKey_ShaderName, mtiKey_GlobalGamma, mtiKey_Exponent, mtiKey_ior can be inserted and
will be exchanged with the appropriate global or phongE value.
Added more material presets.

29. bkircher
added custom settings: export visible only (default); save local to use Alternative directory;
Alternative Directory string; append local to avoid overwriting existing .obj-files.

Minor Bugfixings

28. bkircher
mti_Gen:
- wrong } at end of material-export code
- wrong use of "$skipstandard_phong", could skip writing Phong-shaders otherwise

mti_Main:
- added 35mm button to set film-back to Maya-"35 full aperture"-equivalent
- fixed last button

added 35mm icon
added ConvertAllToPoly.mel back in.
Attachments
mti-svn-rev32-20071029.zip
(70.05 KiB) Downloaded 216 times

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 2:11 am

a note for devs:

I've created a tags folder in the SVN which holds a snapshot of the releases.
For further development, you only need to get updates on the main /trunk/ folder, and commit on the same.

You don't need to keep downloading/checking out the /tags/ folder and it's contents - it's not going to change.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 2:52 am

Am I supposed to start the mods over on that version or can I go on with rev 30 ?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 2:57 am

carry on as you were, i can re-do my mods, most (erm, all) of which were fairly trivial.

this raises a good point though.

I think we should do as I think you mentioned last week or so - start a new thread when you start a phase of mods, stating which revision you are going from, so that others don't forge ahead with other things in the mean time UNLESS someone is willing to re-implement their work once a phase is completed (as I am, seeing as it was a few easy tweaks).

I'll leave it to you to announce your work ;)

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 3:31 am

Bah I'll do that again, it's no big deal as well. I should have commited yesterday...

May I ask devs to comment the code more and document new attributes they added, it's no shame coz helps a great deal, not to mention time saving for the project and headache preserving for colleagues.

Thx !

Currently adding sun and makeInstances.
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 3:33 am

so you're working from rev32 (actually, 33) now? or still from 30?

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 3:43 am

I wish it was 33, but I erased old content and now trunk has a lock, couldn't update :(

Should I put a lock when coding ?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 4:05 am

no locks shown here:

Code: Select all

doug@server1:/mnt/hda/svn-repos$ sudo svnadmin lslocks mti
doug@server1:/mnt/hda/svn-repos$
i've done a global "remove locks" anyway.

Code: Select all

doug@server1:/mnt/hda/svn-repos$ sudo svnadmin rmlocks mti
doug@server1:/mnt/hda/svn-repos$
can you try and get a lock yourself, and use the "steal locks" function?

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 4:24 am

I could get a lock on mti_Main but still not commit:
Error: Working copy 'C:\work\dev\MtI\trunk' locked
Error: Please execute the "Cleanup" command.
After cleanup same happens.

Anyway here are the files:
Attachments
from R33_MayaToIndigoSimple_CTZn.zip
- a short readme
- mti_Main
- a pre-icon for mti_makeInstances
(33.44 KiB) Downloaded 235 times
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 4:40 am

There is now a newer version of mti_Main.mel... Is that you Dougal ? I'm still not used with SVN, learning 8)
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 4:41 am

ok, i committed that - perhaps do a complete checkout to a new folder and commence your development form there?

(or delete all your .svn folders in case something's gone screwy?)

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 4:50 am

yep I was thinking uninstal/reinstall SVN, still find "trunk" locked wich prevents me to update. Is it not ? And... erm... the lock was local :oops: :arrow: *learning how to use SVN* :arrow:

Getting it almost right now... what's next ?
obsolete asset

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Tue Oct 30, 2007 5:23 am

REV 35:

mti_Main:

- Instancing now adds mti_UseExactName to locators. Still dunno what the initial value should be nor what it does :?
- updated todo

Ok after destroying the svn dir and creation of a new one everything looks fine !

The question now is: Will we create a thread for each rev or update the first post of a dedicated one ?
obsolete asset

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 5:27 am

cool, good to see you got it working. :)

could you please add you changes to the log message when you commit though? cheers.

User avatar
dougal2
Developer
Posts: 2532
Joined: Wed Nov 15, 2006 8:17 am
Location: South London

Post by dougal2 » Tue Oct 30, 2007 5:35 am

TODO/BUGS:
* change min. blackbody temp to something lower. i think 6500k is too high seeing as daylight is 5500k and some indancescent lights are even lower than that.
it's fair enough to tell the user that that value needs to be "high" but perhaps a 3000k lower limit is better?
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temp ... t_lighting

* default reinhard settings are not suitable. post-scale is usually always about 1. 2 i think is too high.

* sun may not be working - i'll check in more detail later.

Post Reply
105 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest