Cindigo 1.1.18 - stable RC2

Announcements, requests and support regarding the Cinema 4D exporter
User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Mar 19, 2009 3:23 am

no problem :)

ill see what i can do about it.

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2212
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Post by pixie » Thu Mar 19, 2009 4:20 am

Here goes the textures of the scene (they are way bigger, so I had to downsize them)


On another remark, exit portals doesn't seem to work anymore... :(
Attachments
textures.rar
(1.45 MiB) Downloaded 144 times

Onfame
Posts: 82
Joined: Wed Mar 12, 2008 12:32 pm

Post by Onfame » Thu Mar 19, 2009 8:02 am

I´m just wondering if displacement works correctly,either i´m making mistakes or it´s not working correctly, but to see results, i have to set the value for displacement maps to 1.1 :(

If someone could just quickly test if i am stupid, would be fine :)

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Mar 19, 2009 8:13 am

make sure your scene scale is correct! bump and displacement values are in mm. you could also try to reduce the curvature_threshold in the subdiv tag (to 0.001 for example), it worked for me.

Onfame
Posts: 82
Joined: Wed Mar 12, 2008 12:32 pm

Post by Onfame » Thu Mar 19, 2009 8:19 am

It´s just, with every new release i try to render old scenes, and in those scenes the displacement isn´t working correctly anymore. I just want to point that out to see if you made any changes (mit absicht oder nicht). So i tried old scenes and i saw i had to change the value from 0.1 to 1.1 oO

Edit and i modell in cm so the bump has to be in mm

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Mar 19, 2009 8:26 am

did i say "mm"? heh, i meant m (meters). :)

you know that theres a global scale in the render settings object? if you model in cm youll have to set it to 0.01.

edit: i checked it again, all scales are correctly exported, so if theres a problem, its most likely in your scene ^^

edit subdiv parameters:
max_num_subdivisions: 10
subdivide_pixel_threshold: 0
subdivide_curvature_threshold: 0.001
displacement_error_threshold: 0
subdivision_smoothing: false
view_dependent_subdivision: false
wrap_u: false
wrap_v: false
Attachments
im1237406937.jpg
2^3m qube with 5mm displacement (b = 0.005)
im1237406937.jpg (19.77 KiB) Viewed 2375 times

Rafaello
Posts: 138
Joined: Sat Jul 19, 2008 8:05 am
Location: Guanajuato, México

Post by Rafaello » Thu Mar 19, 2009 10:44 am

Well pixie, I don't have any problem with the materials on your scene, Cinema only tells me tha a global illumination plugin is missing, but I don't know what plugin is that.
I changed material type, albedo, even maps and no problem at all.
I think that your global illumination plugin is causing the damage.
Do you have any other scene with the same problem?

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Mar 19, 2009 10:51 am

Rafaello wrote:I think that your global illumination plugin is causing the damage.
i dont think so. "global illumination" plugin is a part of R11, i think. also this seems to be a R11 issue. it wierd, tho, becuase for some R11 user these scenes work without problems, too.

Rafaello
Posts: 138
Joined: Sat Jul 19, 2008 8:05 am
Location: Guanajuato, México

Post by Rafaello » Thu Mar 19, 2009 10:52 am

I tried exit portals and have no problem with the ligth in the scene but I can't see anything behind the exit portal mesh like a tree or walls, Is that the way exit portal works in Indigo or is an exporter bug?

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Mar 19, 2009 10:56 am

its the way the exit portal works. you shouldnt have any geometry behind an exit portal.

Rafaello
Posts: 138
Joined: Sat Jul 19, 2008 8:05 am
Location: Guanajuato, México

Post by Rafaello » Thu Mar 19, 2009 11:13 am

Thanks fused, that's bad news for me because I work with interior rendering and sometimes I have objects outside the room that cast shadows inside it.

Onfame
Posts: 82
Joined: Wed Mar 12, 2008 12:32 pm

Post by Onfame » Thu Mar 19, 2009 7:09 pm

@fused: Thanks with the settings you posted it works :P

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Tue Mar 24, 2009 7:50 pm

ive been working a bit on the external igm feature.

it works like this: you select an igm file, which is then parsed. you can select any material within this file from a drop-down list.

edit: pics
Attachments
im1237881473.jpg
using checkerboard as external material
im1237881473.jpg (85.34 KiB) Viewed 2267 times
external_igm.jpg
looks like this
external_igm.jpg (35.29 KiB) Viewed 2268 times

User avatar
PureSpider
Posts: 1459
Joined: Tue Apr 08, 2008 9:37 am
Location: Karlsruhe, BW, Germany
Contact:

Post by PureSpider » Wed Mar 25, 2009 7:50 am

Awesome work man, awesome work :)

User avatar
fused
Developer
Posts: 3557
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Wed Mar 25, 2009 9:29 am

thanks, dude! 8)

Post Reply
60 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests