Cindigo 1.0 - beta 2

Announcements, requests and support regarding the Cinema 4D exporter
User avatar
fused
Developer
Posts: 3574
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Jan 03, 2008 3:14 am

no, sry :)

i dont have access to a mac...

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2220
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Post by pixie » Thu Jan 03, 2008 11:20 am

fused wrote:no, sry :)

i dont have access to a mac...
:-( That's too bad... I have a cindigo exporter for mac but it is too old (0.8.2) when compared with the new funcionalities that is... as for the pc version does it has any dependencies,.net framework, openEXR... I have a vanilla PC and Cinema doesn't load Cindigo...

User avatar
fused
Developer
Posts: 3574
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Jan 03, 2008 11:30 am

hmmm... make sure you have the latest quicktime installed and if you have a 64-bit OS you have to use the 32-bit version of C4D

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2220
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Post by pixie » Thu Jan 03, 2008 11:45 am

fused wrote:hmmm... make sure you have the latest quicktime installed and if you have a 64-bit OS you have to use the 32-bit version of C4D
Indeed it lacks QT. I'm going to install and check. Thanks again

User avatar
fused
Developer
Posts: 3574
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Post by fused » Thu Jan 03, 2008 11:46 am

no problem :)

im glad cindigo is useful to you!

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4664
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Post by Zom-B » Tue Jan 08, 2008 10:53 pm

Hey fused... Maxon just released the 10.5 C++ SDK.

I don't know if this is interesting for you, and also have no clue about 10 vs 10.5 compatibility, but here is the link:

http://www.maxon.net/pages/support/plug ... ads_d.html

BTW:
An Idea why Cindigo needs the Quicktime PlugIn or refuses to load, would be maybe the PNG Icons you are using...
PNG Support in C4D is only available by having Quicktime installed, otherwise PNG Textures wont work too.
just an Idea :)
polygonmanufaktur.de

Micha1138
Posts: 28
Joined: Mon Aug 07, 2006 2:45 am

Post by Micha1138 » Fri Jan 18, 2008 7:00 am

Okay, nothing to contribute here, but I just had some free time to install the new exporter and Indigo after not using it for a looong time, and I have to say that it is totally awesome ! Great integration, works like a charm. I didn´t get to test it on really complex scenes but what I can see I really like !!!

Michael

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Sat Jan 19, 2008 1:07 am

Hm, somehow when I set the scale correctly some objects are missing. Does anyone has a clue what I might be doing wrong/what I need to check? When the objects are 10x of the original size (via global scale multiplier) everything works fine...

User avatar
Marcofly
Posts: 407
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:51 am
Location: Köln, Germany

Post by Marcofly » Sat Jan 19, 2008 1:14 am

uploading the scene would be useful.. :wink:

what you can check:
-if you use cm as unit in c4d, you have to set the global scale multiplier to 0.01 in cindigo.
-copy the missing object to a new scene and try again. (if it was made with a previous version of cindigo, and you installed a more recent one, this can lead to problems..)

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Sat Jan 19, 2008 2:02 am

I have used meters as unit, but setting to cm doesn't help either, doesn't seem to change anything.
I've tried copying the missing objects to a new scene, same problem. I will attach the new scene (renders quicker etc.).

Here is the new scene, with textures (without textures the rendering looks different... more stuff is working, but it's still weird).

http://home.arcor.de/kadajawi/3D/Lautsprecher.rar (was a bit too big for an attachment here).

User avatar
Marcofly
Posts: 407
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:51 am
Location: Köln, Germany

Post by Marcofly » Sat Jan 19, 2008 5:49 am

ok, here i am..i checked your scene and found that:
- the scale was 0,001, the right one should be 0,01 (means 0,01 cinema centimeter=1 indigo meter)
-the phong mat (holz) is way too high.. in my pic it's ior 1,3 exponent 5000

ciao!
Attachments
im1200677931.png
im1200677931.png (473.89 KiB) Viewed 2671 times

Azrael Crusader
Posts: 31
Joined: Sat Jan 19, 2008 7:56 am

Post by Azrael Crusader » Sat Jan 19, 2008 7:59 am

Hy, I've got the idea to try indigo together with cinema. I've downloaded Cindigo, the newest Quicktime and of course Indigo. I renamed the file, because I'm working with Cinema 10 and copied into the plug-in folder and... nothing...

I don't see any Tags, export functions or something else... What am I doing wrong?

Regards

Azrael

kadajawi
Posts: 257
Joined: Wed Mar 07, 2007 7:40 am

Post by kadajawi » Sat Jan 19, 2008 8:36 am

Hm, but I didn't see any difference between 1 cinema cm and 1 cinema meter, they should be of different brightness I thought. Nevermind, I will leave it at 0,1 :) Thanks alot! And I will change the wood :)

@Azrael: Is it in the plugins directory? On my computer it looks like C:\Program Files\MAXON\CINEMA 4D R10\plugins\Cindigo 1.0.2
If you look under Plug-ins on the C4D menu there should be a Cindigo 1.0.2 thing.

Azrael Crusader
Posts: 31
Joined: Sat Jan 19, 2008 7:56 am

Post by Azrael Crusader » Sat Jan 19, 2008 8:51 am

Yes it is in this folder... I've watched the console... nothing..

I've tried Cindigo 0.8... It is working! But: Indigo 0.8 I've donloaded here is not working! The same with 0.7! Why is Cindigo 1.0.2 not working?

User avatar
Behrendt
Posts: 255
Joined: Wed Jun 28, 2006 8:30 pm
Location: Cologne, Germany
Contact:

Post by Behrendt » Sat Jan 19, 2008 9:19 am

Which OS and which Cinema do you use? 32 or 64bit? Try 32bit. Should work fine, because quicktime lacks 64bit at this time, so I think this causes the incompability with natively running Cinema4D 64 bit ;)

Locked
40 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests