Moving Lights in C4D

Announcements, requests and support regarding the Cinema 4D exporter
Post Reply
8 posts • Page 1 of 1
roskilla23º
Posts: 10
Joined: Wed Dec 05, 2018 3:40 am

Moving Lights in C4D

Post by roskilla23º » Wed Dec 19, 2018 1:16 pm

Hello guys! I'm having some troubles with lights and the movement of those.

When I try to animate some of the lights using OpenCL GPU, like going from point A to point B, the physical light shows with motion blur and everything ok but it doesn't light the scene. You just see the white "bulb", but doesn't light anything.
BUT when I use the CPU rendering it shows everything as it should be.

I'm constantly having troubles and different results with OpenCL vs CPU, specially when using lights.... Any ideas how to solve this? I like how CPU looks but GPU is 20 times faster rendering than CPU, and at the end that's what matters the most.

I'm running C4D on MacOSX 10.13. 2013 Macpro 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 and 2X AMD FirePro D500 3072 MB

Thanks in advance! Best!

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Moving Lights in C4D

Post by OnoSendai » Wed Dec 19, 2018 2:52 pm

Hi,
Can you send a frame of your animation as a PIGS (packed indigo scene) to support@indigorenderer.com?

You could also post a render here.

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2173
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Moving Lights in C4D

Post by Oscar J » Thu Dec 20, 2018 2:07 am

Did you compare Pathtracing (CPU) with Pathtracing(GPU)?

User avatar
zeitmeister
2nd Place 100
Posts: 1997
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:11 am
Location: Limburg/Lahn, Germany
Contact:

Re: Moving Lights in C4D

Post by zeitmeister » Thu Dec 20, 2018 3:55 am

Confirmed here. Latest Indigo (4.2.23) & Cindigo (4.2.22):
moving_light_gpu_bug.pigs
(6.27 KiB) Downloaded 32 times
CPU:
pt_cpu.jpg
GPU:
pt_gpu.jpg
Holy moly.
C4D-scene:
moving_light_gpu_bug.zip
(195.69 KiB) Downloaded 33 times
iMac with old ATI Radeon 5750.
Cheers, David



DAVIDGUDELIUS // 3D.PORTFOLIO
·
Indigo 4.2.23 | Indigo for C4D 4.2.22 | C4D R14.042 | Mac OS X 10.13.6 | Windows 10 Professional x64

roskilla23º
Posts: 10
Joined: Wed Dec 05, 2018 3:40 am

Re: Moving Lights in C4D

Post by roskilla23º » Thu Dec 20, 2018 5:09 am

As David explains, it happens the same to me. Same with the latest beta version for C4D. I've tried both rendering in C4D and Standalone Indigo RT.


CPU:
CPU render.jpg
GPU:
GPU render.jpg
I also Attach the IGS FIle here:
GPU render.igs
(241.89 KiB) Downloaded 21 times

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4657
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Moving Lights in C4D

Post by Zom-B » Fri Dec 21, 2018 9:14 am

Hey guys,

it seems Indigo hass issues with MotionBlur on Emitters, turning off MoBlur "fixes" it.
Your scene roskilla23º seems to suffer from low raydepth?!
You attached a igs that only contains the scene description without meshes, textures and so on. save your file as pigs, the p stands for packed ;)
polygonmanufaktur.de

roskilla23º
Posts: 10
Joined: Wed Dec 05, 2018 3:40 am

Re: Moving Lights in C4D

Post by roskilla23º » Fri Dec 28, 2018 10:24 pm

Thanks for you help Zoom-B! It seems like turning that off fixes the problem by now.
I'm pretty new to Indigo renderer and C4D and having so little information and tutorials online doesn't help a lot..

Can you explain me a bit more abut the Low Raydepth? Is it the transmission of light on the interior of the car, or something like that?

Thanks again guys for the help!

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4657
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Moving Lights in C4D

Post by Zom-B » Tue Jan 01, 2019 9:16 pm

Hey roskilla23º,

In your car for example a ray that enters the window, hits interior and gets reflected towards the camera trespassing the window again would already use a raydepth of 3.

Wouldn't it be 5? A ray passing through glass with thickness would use one "bounce" entering the medium and one exiting it, if I'm not mistaken.
polygonmanufaktur.de

Post Reply
8 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest