GPU selection2

Announcements, requests and support regarding the Cinema 4D exporter
Post Reply
11 posts • Page 1 of 1
gkuro
Posts: 3
Joined: Mon Jan 14, 2013 2:57 am

GPU selection2

Post by gkuro » Wed Jan 23, 2013 10:15 pm

Hi, I tried several times to reply to this thread http://www.indigorenderer.com/forum/vie ... 10&t=11819, but do not accept messages moderator

same problem.
Win 8 x64. Videocard GTX660
drivers nvidia 310.90 and 306.23
cindigo 3.4.16 and 3.4.18

Cinema 4d R14 64bit

in standalone version GPU selection and rendering with cuda - fine
Attachments
cind.jpg

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4691
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: GPU selection2

Post by Zom-B » Wed Jan 23, 2013 11:09 pm

Can you test if its get detected for the 32bit version of C4D?!
If you also have a older C4D installation/Demo, please doublecheck if that issue is showing up there too.
polygonmanufaktur.de

gkuro
Posts: 3
Joined: Mon Jan 14, 2013 2:57 am

Re: GPU selection2

Post by gkuro » Wed Jan 23, 2013 11:50 pm

Zom-B wrote:Can you test if its get detected for the 32bit version of C4D?!
If you also have a older C4D installation/Demo, please doublecheck if that issue is showing up there too.
R14 x32 same problem

but R13 x64 - fine

cinema 4d R14 GUI problem?

UPD
________

problem solved

I changed the font settings in cinema 4d

but OpenCL missing
Attachments
cind r14.jpg
cind r13.jpg

User avatar
fused
Developer
Posts: 3636
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: GPU selection2

Post by fused » Fri Jan 25, 2013 1:31 am

Changing the font settings made the GPU appear?

Weird. Will have a look at this.

User avatar
Phoenix
Indigo 100
Posts: 157
Joined: Tue Jul 04, 2006 2:15 am
Contact:

Re: GPU selection2

Post by Phoenix » Sat Jan 26, 2013 1:03 pm

gkuro wrote:Hi, I tried several times to reply to this thread http://www.indigorenderer.com/forum/vie ... 10&t=11819, but do not accept messages moderator

same problem.
Win 8 x64. Videocard GTX660
drivers nvidia 310.90 and 306.23
cindigo 3.4.16 and 3.4.18

Cinema 4d R14 64bit

in standalone version GPU selection and rendering with cuda - fine
I have the same problem with Cindigo 3.4.18.

My configuration:
Win 7 x64
Intel Core i7-2600K
NVIDIA GeForce GTX 580

And the GeForce drivers I tested:
310.90, 306.97, 306.23, 301.42 and 296.10

In these C4D versions (didn't try older ones) I get no GPU selection at all:
R12 (64 bit),
R13 (64 bit),
R14 (32 & 64 bit)

And with the 32 bit versions of R12 and R13 I get the following strange selection:
Attachments
Indigo_GPU_selection.png

User avatar
Phoenix
Indigo 100
Posts: 157
Joined: Tue Jul 04, 2006 2:15 am
Contact:

Re: GPU selection2

Post by Phoenix » Sat Jan 26, 2013 3:55 pm

Okay, I found something.

It seems it depends on the number of (C++) plugins you installed in C4D.

After I removed one arbitrary plugin (as long as it's a C++ one, it seems this restriction doesn't affect coffee and python) "GeForce GTX 580 CUDA" was back and after I removed a second one, "GeForce GTX 580 OpenCL" was back either.

I had problems with too many plugins installed at the same time in C4D before, in the way that some of the plugins simply had been ignored and didn't show up at all. But as far as I remember that was in the 32 bit version of C4D only and I thought the 64 bit version didn't had that restriction.

And I never recognized before, that it affected just a single feature/parameter of another plugin.
I thought that the registration (the linking, C++ plugins in C4D are in fact dynamic link librarys) at startup of the concerned plugins is just prevented for any interference reason.

@gkuro:
How many plugins do you have installed and can you please check if it helps when you remove some of them from the C4Ds plugins folder?

gkuro
Posts: 3
Joined: Mon Jan 14, 2013 2:57 am

Re: GPU selection2

Post by gkuro » Thu Jan 31, 2013 9:29 pm

Phoenix wrote:Okay, I found something.

It seems it depends on the number of (C++) plugins you installed in C4D.

After I removed one arbitrary plugin (as long as it's a C++ one, it seems this restriction doesn't affect coffee and python) "GeForce GTX 580 CUDA" was back and after I removed a second one, "GeForce GTX 580 OpenCL" was back either.

I had problems with too many plugins installed at the same time in C4D before, in the way that some of the plugins simply had been ignored and didn't show up at all. But as far as I remember that was in the 32 bit version of C4D only and I thought the 64 bit version didn't had that restriction.

And I never recognized before, that it affected just a single feature/parameter of another plugin.
I thought that the registration (the linking, C++ plugins in C4D are in fact dynamic link librarys) at startup of the concerned plugins is just prevented for any interference reason.

@gkuro:
How many plugins do you have installed and can you please check if it helps when you remove some of them from the C4Ds plugins folder?
Hi, Phoenix. i have installed many many plugins. You are absolutely right
I deleted some plugins - working! I tried to determine which plugin may fail, but it seems it depends on the number of plug-ins.

@ fused
sorry, this error persists after changing the font

User avatar
fused
Developer
Posts: 3636
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: GPU selection2

Post by fused » Fri Feb 01, 2013 12:17 am

Would it be possible that someone sends me an archive containing all the plugins you have installed or a list at least?

Cheers!

User avatar
fused
Developer
Posts: 3636
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: GPU selection2

Post by fused » Fri Feb 08, 2013 11:03 pm

The problem simply is that too many plugins are loaded. I found the root of this problem and reported the issue to Maxon.

There unfortunately is nothing I can do as it is a problem with most, if not all, c4d plugins.

For now, you will have to remove a few plugins.

Mor4us
3rd Place Winner
Posts: 129
Joined: Mon Mar 07, 2011 5:46 am
Contact:

Re: GPU selection2

Post by Mor4us » Fri Feb 08, 2013 11:20 pm

what amount of plugins are we roughly talking about to reach this critical point?
C4D R20 Studio
mad-imagery.com

User avatar
fused
Developer
Posts: 3636
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: GPU selection2

Post by fused » Sat Feb 09, 2013 2:29 am

Mor4us wrote:what amount of plugins are we roughly talking about to reach this critical point?
73 in R12 on my machine, could depend on the system, the plugins and their dependencies and maybe other things.

Post Reply
11 posts • Page 1 of 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest