Indigo 1.1.17

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Indigo 1.1.17

Post by OnoSendai » Wed Feb 25, 2009 5:13 pm

Still trying to eliminate bugs for 1.1 stable version.
But I also added some options for faster scene loading:
Simple scenes can load 8x faster now with verbose = false and write_aperture_preview = false in renderer_settings.

Please report any remaining issues.

32 bit:
http://www.indigorenderer.com/dist/indigo_v1.1.17.zip

64 bit:
http://www.indigorenderer.com/dist/indi ... 1.1.17.zip

linux 32 bit:
http://www.indigorenderer.com/dist/indi ... .17.tar.gz

linux 64 bit:
http://www.indigorenderer.com/dist/indi ... .17.tar.gz


changelog:

* updated documentation for displacement and mesh parameters
* fixed crash on blending a displacing mat with a non-displacing mat.
* fixed bug in spectrum shaders when doing texture lookups with blended materials.
* fixed -haltspp etc.. not working in network master mode.
* made GUI a little wider
* logging with the GUI works again now.
* printing out command line usage when no scene file argument.
* Fixed JPEGs not working in 64 bit Linux build.
* Spheres can now be emitters without crashing.
* Added verbose option, defaults to true
* fixed sensor width to match internal render (taking into account edge padding)
* fixed alpha renders for invalid scatters. (fixed issues with bumpmapping etc..)
* Added write_aperture_preview option, defaults to off.
Last edited by OnoSendai on Fri Feb 27, 2009 1:03 pm, edited 2 times in total.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3558
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: Indigo 1.1.17

Post by fused » Wed Feb 25, 2009 5:50 pm

thats great :)
OnoSendai wrote:Simple scenes can load 8x faster now with verbose = false and write_aperture_preview = false in renderer_settings.
thank you very much!

User avatar
Whaat
Developer
Posts: 1824
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:15 am
Location: Canada
Contact:

Post by Whaat » Wed Feb 25, 2009 6:21 pm

Thanks! Have you taken a look at this issue?

http://www.indigorenderer.com/joomla/fo ... php?t=5423

Any chance we'll see a fix for the next stable release? :)

User avatar
SmartDen
Developer
Posts: 999
Joined: Fri Oct 13, 2006 10:58 pm
Location: Canary Islands
Contact:

Post by SmartDen » Wed Feb 25, 2009 9:10 pm

thank you
Check normals, dude!

Image
Image

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Wed Feb 25, 2009 9:14 pm

Thanks a lot !

Hey these svn folders take some MB for nuts, I guess it's an habit now :)

Cool to see more stuff documented also.
obsolete asset

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4655
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Post by Zom-B » Wed Feb 25, 2009 9:16 pm

thank you m8 :)

Bugfixes are always welcome!

btw: the .svn folders are not empty, deleting them would save ya some traffic Ono ;-)
polygonmanufaktur.de

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2215
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Post by pixie » Wed Feb 25, 2009 10:48 pm

THANK YOU! :)

User avatar
Marcofly
Posts: 407
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:51 am
Location: Köln, Germany

Post by Marcofly » Wed Feb 25, 2009 11:18 pm

Thank you Ono!!

User avatar
Doug Armand
Indigo 100
Posts: 1037
Joined: Fri May 16, 2008 5:49 pm
Location: London UK

Post by Doug Armand » Wed Feb 25, 2009 11:44 pm

A few quick test renders with this seem fine - seems faster?. Anyway thanks for the update Ono
Doug

Doug Armand

User avatar
GNUdo
Posts: 40
Joined: Sat Feb 10, 2007 10:05 am
Contact:

Post by GNUdo » Thu Feb 26, 2009 12:04 am

Thank you Ono!
Any chance of a 64 bit Linux build so we can test it?

User avatar
Jambert
Indigo 100
Posts: 545
Joined: Wed Jul 30, 2008 10:08 pm
Location: France, Lyon

Post by Jambert » Thu Feb 26, 2009 12:16 am

Yes thanks
Thank you Ono!
Any chance of a 64 bit Linux build so we can test it?
would be nice :D

User avatar
delle
Posts: 175
Joined: Fri Apr 13, 2007 11:32 pm
Location: Italy

Re: Indigo 1.1.17

Post by delle » Thu Feb 26, 2009 12:41 am

Thank you Ono!
* fixed bug in spectrum shaders when doing texture lookups with blended materials.
I can confirm that now it works! Thank you.

A.D.

User avatar
Camox
2nd Place Winner
Posts: 587
Joined: Sat Aug 05, 2006 5:28 am
Location: Berlin Germany
Contact:

Post by Camox » Thu Feb 26, 2009 1:57 am

Thank you Ono ! :D

User avatar
Doug Armand
Indigo 100
Posts: 1037
Joined: Fri May 16, 2008 5:49 pm
Location: London UK

Possible Bug?

Post by Doug Armand » Thu Feb 26, 2009 2:02 am

I may have spoke too soon earlier. Am trying to render a diamond and am getting strange coloured blodgess in the reflection on the floor surface.

Using Blender 2.48a, Blendigo 1.1.14, Indigo 1.1.17 windows 64bit

Relevant Settings are:
Bidrectional
Max Consec Reject: 200 ( Low setting like this helps to reduce fireflies?)
Max Depth: 4000
Floor Material is a Phong with CR.nk and exponent of 400. The Floor is slightly angled to lose the end edge.

This could well be caused by my lack of understanding Indigo but the blodges are strange looking:lol:

By the way this was a 4000x4000 pixel rener left for 1 hour. The blodges didn't appear straight away.
Attachments
im1235563521.jpg
im1235563521.jpg (334.09 KiB) Viewed 6065 times
Doug

Doug Armand

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4655
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Post by Zom-B » Thu Feb 26, 2009 2:37 am

polygonmanufaktur.de

Post Reply
36 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests