Indigo 1.1.15

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
Kosmokrator
Posts: 1141
Joined: Sat Jul 29, 2006 11:52 am
Location: Greece-Athens

Post by Kosmokrator » Fri Dec 12, 2008 9:47 am

tnx ono... i like the new update....full speed optimized..
1.1.14 difuse test

432739.57834 samples / second

1.1.15 difuse test

587564.44675 samples / second

also this is on my new i7 core 965xe at stock clocks and x32 version!

nice work Ono
1)Core i7 965XE stock CLOCK ,PSU:CHIEFTEC 850W
M/B ASUS P6T DELUXE,WATERCOOLING ZALMAN RESERATOR 2
MEMORY:6GB CORRSAIR @1600,Ati HD 4870x2,
MONITOR:LG 1950SQ,CASE:THERMALTAKE SOPRANO

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Fri Dec 12, 2008 9:55 am

yay :D great! :)

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6225
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Post by OnoSendai » Fri Dec 12, 2008 10:42 am

delle wrote:Thank you Ono...

Question: :?:

"background_material" can be used with sunksy and/or exit portals?

Delle
Background material can't be used with sun-sky.
It can be used with exit portals.

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Fri Dec 12, 2008 10:45 am

zuani wrote:hi ono thanks for indigo and indigo linux release! :D

When loading scene diffuse trasmitter, indigo me by mistake!
in evry scene that contain texture,indigo me by mistake.....
Ok I can confirm this same error on indigo for linux 32 build. All textures can't be loaded for some strange reason, opened all xml files, checked paths and names and all looks well except when launching them under indigo.
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6225
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Post by OnoSendai » Fri Dec 12, 2008 11:11 am

joegiampaoli wrote:
zuani wrote:hi ono thanks for indigo and indigo linux release! :D

When loading scene diffuse trasmitter, indigo me by mistake!
in evry scene that contain texture,indigo me by mistake.....
Ok I can confirm this same error on indigo for linux 32 build. All textures can't be loaded for some strange reason, opened all xml files, checked paths and names and all looks well except when launching them under indigo.
Ok, found and fixed that bug. Will post update soon.

zuani
Posts: 12
Joined: Sat Jun 07, 2008 12:59 am
Location: Verona, Italy

Post by zuani » Fri Dec 12, 2008 11:29 am

Thanks a lot ono! :D :D

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Fri Dec 12, 2008 11:46 am

Thx again!
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Indigo 1.1.15

Post by CTZn » Fri Dec 12, 2008 12:49 pm

OnoSendai wrote: You can set background materials like this:

Code: Select all

<background_settings>
		<background_material>
			<material>
				<name>background_material</name>

				<diffuse>
					<base_emission>
						<constant>
							<rgb>
								<rgb>1 1 1</rgb>
								<gamma>1</gamma>
							</rgb>
						</constant>
					</base_emission>
				</diffuse>
			</material>
		</background_material>

		<emission_scale>
			<material_name>background_material</material_name>
			<measure>luminance</measure>
			<value>20000</value>
		</emission_scale>
	</background_settings>
1) is the diffuse albedo declared implicitly ?
2) can we please know more on emission_scale::value types available ?
3) are those types available for materials emission too ?
4) Exit portals seems to be blocking most of the light coming from background_settings. If that was not with reinhard I could swear the screen is black with:

Code: Select all

<value>200000000000000000000000000</value>
an exit portal and either linear or camera at maximum.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3646
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: Indigo 1.1.15

Post by fused » Fri Dec 12, 2008 1:25 pm

CTZn wrote:
OnoSendai wrote: You can set background materials like this:

Code: Select all

<background_settings>
		<background_material>
			<material>
				<name>background_material</name>

				<diffuse>
					<base_emission>
						<constant>
							<rgb>
								<rgb>1 1 1</rgb>
								<gamma>1</gamma>
							</rgb>
						</constant>
					</base_emission>
				</diffuse>
			</material>
		</background_material>

		<emission_scale>
			<material_name>background_material</material_name>
			<measure>luminance</measure>
			<value>20000</value>
		</emission_scale>
	</background_settings>
1) is the diffuse albedo declared implicitly ?
2) can we please know more on emission_scale::value types available ?
3) are those types available for materials emission too ?
4) Exit portals seems to be blocking most of the light coming from background_settings. If that was not with reinhard I could swear the screen is black with:

Code: Select all

<value>200000000000000000000000000</value>
an exit portal and either linear or camera at maximum.
1) maybe yes, but its probably black. one should only use diffuse materials with emission, no albedo
2) have look at the manual, chaper about "model" element
3) emission scale in background_settings and model are exactly the same thing. again, check out the pages in the manual about it
4) no idea

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Post by CTZn » Fri Dec 12, 2008 3:44 pm

have look at the manual, chaper about "model" element
Thanks fused, I missed that one.

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6225
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Post by OnoSendai » Fri Dec 12, 2008 3:44 pm

Updated linux build, textures are loaded properly now.

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Fri Dec 12, 2008 3:52 pm

OK, thx!!!
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

User avatar
joegiampaoli
Posts: 837
Joined: Thu Oct 05, 2006 7:12 am
Location: San Miguel de Allende-MEXICO
Contact:

Post by joegiampaoli » Fri Dec 12, 2008 4:28 pm

Just a note, as usual I always open antialias test scene to test I noticed this difference between windows + linux same 1.1.15 versions, below are screen shots, but I think it's mostly an error on the scene file since I also tried with diffuse transmitter scene and both render with same luminosity.

Just in case maybe it is something wrong with the scene file included in linux version and maybe not something with that indigo engine under certain scene conditions......
Attachments
windows.png
windows.png (353.58 KiB) Viewed 2894 times
linux.png
linux.png (260.64 KiB) Viewed 2894 times
Joe Giampaoli
Never tie a ship to a single anchor, nor life to a single hope
My Indigo Gallery

User avatar
Macrob
Posts: 289
Joined: Sat Feb 24, 2007 9:55 am

Post by Macrob » Sat Dec 13, 2008 4:32 am

Hey Ono!
Thanks for the 1.1.15 and the new linux build. The 32bit version works fine now :D

PS: But where is the EMITTER mat in Blendigo1.1.14?

User avatar
Kram1032
Posts: 6649
Joined: Tue Jan 23, 2007 3:55 am
Location: Austria near Vienna

Post by Kram1032 » Sat Dec 13, 2008 5:21 am

Macrob, there is a button for EACH material to activate emit ;)

Post Reply
111 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests