Page 2 of 2

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Tue Jun 30, 2020 10:25 am
by Originalplan®
@mpro

Thanks! Interesting problem.
It seems the issue is only present when denoise is active. Otherwise works fine on all CPU & GPU modes.
Let's see what the devs say about it.

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Tue Jun 30, 2020 4:00 pm
by OnoSendai
mpro31 wrote:
Sun Jun 28, 2020 5:56 am
Screen Shot 2020-06-27 at 20.45.31.png

Hello Indigo team,

This issue has raised before. Noise reduction does not work most of the time. It's not a scene issue. It's not an Intel issue as it does not happen to other renderers who use the same algorithm, it has something to do with implementation.

I would appreciate taking a look.

Best,

K.
Hi,
Preliminary investigation indicates that this issue is due to having very small values in the render buffer.

For example, from pick info: HDR sRGB pixel colour r=1.7974841e-12, g=1.3779304e-12, b=1.3725927e-12, a=1

The issue goes away if you make the emitters much brighter (and can then turn down the tonemapping scale).

I'll look into it some more though.

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Wed Jul 01, 2020 5:24 am
by mpro31
@OnoSendai

Hello,
Indeed this solution works, I have to further try that in different scenes but it seems like small values in lighting cause the problem.
Thank you very much!

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Wed Jul 08, 2020 9:41 pm
by wob
bug: indigo does not renders object masks for objects with SSS material (tested on "fog" material from online library). objects with fog material and fog material does not appers on render channel "object masks".

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Fri Jul 10, 2020 3:21 am
by bubs
Section Plane from SketchUp not working? I keep getting this message...

A problem occurred with the scene:
Error while building scene: No tone mapping settings were found in the scene.

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Thu Jul 16, 2020 12:12 am
by OnoSendai
bubs wrote:
Fri Jul 10, 2020 3:21 am
Section Plane from SketchUp not working? I keep getting this message...

A problem occurred with the scene:
Error while building scene: No tone mapping settings were found in the scene.
Fixed: https://www.indigorenderer.com/forum/vi ... 17&t=15503

Re: Indigo Renderer 4.4.9 Beta

Posted: Sun Jul 19, 2020 10:53 pm
by bubs
Great thanks!