Indigo Renderer 4 public beta

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
Post Reply
560 posts
User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by CTZn » Sat Apr 09, 2016 12:39 am

Originalplan® wrote:It is ready for play and reporting problems back. :)
That's the name of the game !
Zom-B wrote:The CPU renderer is faster now and does a great job running stable for me and my 2 Renderslaves.
The GPU renderer indeed always misses some features that I need for a project, but the CPU part is great...

There is also no need to uninstall v3! I always install new Indigo versions in a new folder with version number and thereby can always use the earlier version if sth is not working or do benchmarks between the different versions.
Of course for the first test run I jumped over GPU rendering out right, I'm about to install the latest drivers now.
I expected to see the CPU listed as a device, maybe OCL 1.2 support is not enough ? (i7 860)

PS: I have 95%+ of all versions of Indigo from 2.0.5 to 3.6.9 currently installed, I then switched to a fixed folder until this release.

User avatar
afecelis
Posts: 748
Joined: Tue Aug 01, 2006 4:14 am
Location: Colombia
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by afecelis » Sat Apr 09, 2016 12:48 am

Zom-B wrote:
CTZn wrote:
afecelis wrote:Is this stable enough for production?
No no no no, that will be in quite some time, beta does mean beta ! It took several years for 3.0 to go from first public beta stage to "stable".
I actually work with the v4 beta in production from Day one!
The CPU renderer is faster now and does a great job running stable for me and my 2 Renderslaves.
The GPU renderer indeed always misses some features that I need for a project, but the CPU part is great...

There is also no need to uninstall v3! I always install new Indigo versions in a new folder with version number and thereby can always use the earlier version if sth is not working or do benchmarks between the different versions.
Ahhhhh! great to know! :D That's a smart move! (Though I had already uninstalled version 3, lol! Time to reinstall everything).

I also keep getting the program reset back to trial every time I launch it, even after entering my serial/license and activating it. Is this normal?

Thanks for clarifying my doubts.
regards,

Alvaro

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2175
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Oscar J » Sat Apr 09, 2016 12:49 am

CTZn wrote:
Originalplan® wrote:It is ready for play and reporting problems back. :)
That's the name of the game !
Zom-B wrote:The CPU renderer is faster now and does a great job running stable for me and my 2 Renderslaves.
The GPU renderer indeed always misses some features that I need for a project, but the CPU part is great...

There is also no need to uninstall v3! I always install new Indigo versions in a new folder with version number and thereby can always use the earlier version if sth is not working or do benchmarks between the different versions.
Of course for the first test run I jumped over GPU rendering out right, I'm about to install the latest drivers now.
I expected to see the CPU listed as a device, maybe OCL 1.2 support is not enough ? (i7 860)

PS: I have 95%+ of all versions of Indigo from 2.0.5 to 3.6.9 currently installed, I then switched to a fixed folder until this release.
It's OpelCL 1.1 or better. Your CPU will not do a great job at GPU rendering unfortunately, better get yourself a reasonably new Nvidia or AMD card. :)

Btw afecelis: do you have a V4 license? Otherwise it's no wonder it doesn't work properly.

User avatar
CTZn
Posts: 7240
Joined: Thu Nov 16, 2006 4:34 pm
Location: Paris, France

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by CTZn » Sat Apr 09, 2016 1:24 am

yup I'm working the budget for a new card, getting the same error than with earlier drivers version now:

Code: Select all

Exception while advancing OpenCL PT: clEnqueueReadBuffer failed reading bucket: CL_OUT_OF_RESOURCES
What kind of error is this (GTX260 860MB) ? Sorry if it was reported already.

Thanks Ono !

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2215
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by pixie » Sat Apr 09, 2016 2:25 am

From the little experience I have the CPU isn't used much, it would be swell if one could use CPU bidir path and merge it with GPU path, like when in network mode.

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4663
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Zom-B » Sat Apr 09, 2016 2:50 am

afecelis wrote:I also keep getting the program reset back to trial every time I launch it, even after entering my serial/license and activating it. Is this normal?
Nope, that absolutely uncommon!

Check out your license.sig, maybe it is write protected and can not update or sth like that...
Attachments
license.jpg

User avatar
yonosoy
Posts: 522
Joined: Sat Dec 01, 2012 9:45 pm
Location: Spain

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by yonosoy » Sat Apr 09, 2016 5:00 am

Hi.
Seems that when GPU is selected lightlayers parameters are readed as 1,0.
And, how to explain...
GPU starts... (right, the problem in this moments is that the openCL kernel is builded with one core (a minute for a simple scene in a GTX 980 due to architecture (a lot of small cores)).
But for example change the sun direction (don´t change because need to rebuild the kernel and actually this don´t happens). The same with every kind of stuff (changing the emission on/off don´t has afectation...)...
EXCEPT the white balance and the tonemapping, every step needs actually to rebuild the kernel... and actually only recbuilds if you change the SS or if you change the modality of process (and the stop button don´t exist anymore).
This is a hell for a single core (but is known that multithread kernel build is a goal nearly)...

Has this sense or I miss something?

Edit: This is the message of error when I try to render a fast SSS with GPU ( and seems that for others users this works). Nobody has this problem seems. Once GPU starts I can´t change a value, there has no response.
Attachments
Captura de pantalla (16).png
Last edited by yonosoy on Sat Apr 09, 2016 9:26 am, edited 1 time in total.

User avatar
snorky
Indigo 100
Posts: 326
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:54 pm
Location: Parma, Italy

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by snorky » Sat Apr 09, 2016 6:26 am

McLaren:
1.450M only after 40 seconds (0.500M at first 40 seconds)

Bedroom:
0.300M

i5 4670 8gb gtx680 2gb

User avatar
zeitmeister
2nd Place 100
Posts: 1997
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:11 am
Location: Limburg/Lahn, Germany
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by zeitmeister » Sat Apr 09, 2016 6:35 am

F*CK YEAH, the new Fast SSS... KILLER!!!
AWESOME JOB!!!
screen_bbcc.jpg
After 2 minutes on my old iMac... PT w/o GPU, SS4... red body only the new Fast SSS material... wow!

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2175
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Oscar J » Sat Apr 09, 2016 7:09 am

snorky wrote:McLaren:
1.450M only after 40 seconds (0.500M at first 40 seconds)

Bedroom:
0.300M

i5 4670 8gb gtx680 2gb
Have you tried letting it render for a little longer? Say 3 minutes or so?

User avatar
snorky
Indigo 100
Posts: 326
Joined: Fri Apr 17, 2009 8:54 pm
Location: Parma, Italy

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by snorky » Sat Apr 09, 2016 7:47 am

Oscar J wrote:
snorky wrote:McLaren:
1.450M only after 40 seconds (0.500M at first 40 seconds)

Bedroom:
0.300M

i5 4670 8gb gtx680 2gb
Have you tried letting it render for a little longer? Say 3 minutes or so?
Y

User avatar
Originalplan®
Posts: 737
Joined: Sat Sep 26, 2015 8:58 pm
3D Software: Cinema 4D
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Originalplan® » Sat Apr 09, 2016 8:58 am

1: Found a BUG on OSX. (minor)
When you put Indigo in Fullscreen mode there is a second icon frame. (see pic one)
2: Found this beauty! (see pic 2) :)

3: Fast SSS is FAST AF :) Sorry for the language (pic3)

4: I need to get a 500euro loan soon :D
Attachments
abc.jpg
3min_high poly 3d scan made by me.
Screen Shot 2016-04-08 at 10.41.51 PM.jpg
PIC 2 _ SPECTRUM EDITOR IS COOL AF :)
Screen Shot 2016-04-08 at 10.42.58 PM.jpg
PIC 1 _ OSX_BUG_MINOR

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2175
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Oscar J » Sat Apr 09, 2016 9:13 am

Cool tests! 3 minutes is properly quick for nice looking SSS.

If you purchased Indigo after the 3.8 stable was released, v4 is a free upgrade. If you didn't there will still be upgrade prices from Indigo 3 I think.

User avatar
pixie
Indigo 100
Posts: 2215
Joined: Sat Dec 29, 2007 4:54 am
Location: Away from paradise
Contact:

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by pixie » Sat Apr 09, 2016 9:37 am

Originalplan® wrote:1: Found a BUG on OSX. (minor)
When you put Indigo in Fullscreen mode there is a second icon frame. (see pic one)
2: Found this beauty! (see pic 2) :)

3: Fast SSS is FAST AF :) Sorry for the language (pic3)

4: I need to get a 500euro loan soon :D
OMG you'd found an easter egg! :D

User avatar
Oscar J
1st Place Winner
Posts: 2175
Joined: Sat Mar 31, 2012 3:47 am
Location: Gothenburg, Sweden
3D Software: Blender

Re: Indigo Renderer 4 public beta

Post by Oscar J » Sat Apr 09, 2016 2:04 pm

yonosoy wrote: Edit: This is the message of error when I try to render a fast SSS with GPU ( and seems that for others users this works). Nobody has this problem seems. Once GPU starts I can´t change a value, there has no response.
Hey yonosoy - Fast SSS is its own material type - so don't use glossy transparent.

Post Reply
560 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests