Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by OnoSendai » Sat Mar 29, 2014 12:21 am

Hi Jeff,
This is an Indigo problem, and I've just fixed it for the next release.
Thanks for the bug report!

Jeff Hammond
Indigo 100
Posts: 105
Joined: Sun Oct 11, 2009 11:30 am
Location: newyorkcity

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by Jeff Hammond » Sat Mar 29, 2014 2:12 am

^
great!. thanks

User avatar
bubs
2nd Place Winner
Posts: 614
Joined: Fri Jul 22, 2011 8:46 pm
Location: UK

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by bubs » Sat Mar 29, 2014 2:41 am

bubs wrote:I dropboxed a file to admin.

Let me know that you get it ok.
Ono, I resent that link as requested. Let me know if you got it ok this time.

User avatar
Antonis777
Posts: 95
Joined: Mon Jan 09, 2012 3:11 am

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by Antonis777 » Sun Mar 30, 2014 3:56 am

Crashing from the very beginning as the previous 3.8.0... Using Skindigo 3.6.25

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by OnoSendai » Wed Apr 02, 2014 1:35 am

bubs wrote:
bubs wrote:I dropboxed a file to admin.

Let me know that you get it ok.
Ono, I resent that link as requested. Let me know if you got it ok this time.
Got it, thanks!

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by Pibuz » Wed Apr 02, 2014 1:48 am

Hey Ono, I sent a file to support via wetransfer. Did you get that?
I've sent it last sunday..

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by OnoSendai » Wed Apr 02, 2014 2:38 am

Pibuz wrote:Hey Ono, I sent a file to support via wetransfer. Did you get that?
I've sent it last sunday..
I saw the message, haven't had a chance to look at it yet though.

User avatar
Pibuz
1st Place 100
Posts: 2645
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 am
Location: Padua, Italy
3D Software: SketchUp

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by Pibuz » Wed Apr 02, 2014 2:40 am

Ok no problem, I was just making sure it wasn't trashed as spam.

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by FakeShamus » Wed Apr 02, 2014 7:19 am

I'm getting a weird error with an older scene, saying that a boolean in my render settings is incorrect, that it must be wither 'true' or 'false' but doesn't specify which. is there an xml changes reference for this release?

these are my current settings in the igs, it opens and renders in the previous version of Indigo:

Code: Select all

	<renderer_settings>
		<halt_time>
			-1
		</halt_time>
		<height>
			900
		</height>
		<render_foreground_alpha>
			false
		</render_foreground_alpha>
		<downsize_filter>
			<mn_cubic>
				<ring>
					0.0
				</ring>
				<radius>
					1.649999976158142
				</radius>
				<blur>
					1.0
				</blur>
			</mn_cubic>
		</downsize_filter>
		<material_id_tracer>
			false
		</material_id_tracer>
		<splat_filter>
			<fastbox/>
		</splat_filter>
		<post_process_diffraction>
			false
		</post_process_diffraction>
		<hybrid>
			false
		</hybrid>
		<super_sample_factor>
			2
		</super_sample_factor>
		<width>
			600
		</width>
		<auto_choose_num_threads>
			true
		</auto_choose_num_threads>
		<gpu>
			false
		</gpu>
		<metropolis>
			true
		</metropolis>
		<save_tonemapped_exr>
			false
		</save_tonemapped_exr>
		<watermark>
			false
		</watermark>
		<halt_samples_per_pixel>
			-1
		</halt_samples_per_pixel>
		<image_save_period>
			60
		</image_save_period>
		<bidirectional>
			true
		</bidirectional>
		<glass_acceleration>
			true
		</glass_acceleration>
		<logging>
			false
		</logging>
		<info_overlay>
			false
		</info_overlay>
		<bih_tri_threshold>
			1100000
		</bih_tri_threshold>
		<save_untonemapped_exr>
			false
		</save_untonemapped_exr>
		<aperture_diffraction>
			false
		</aperture_diffraction>
		<vignetting>
			true
		</vignetting>
		<save_igi>
			false
		</save_igi>
	</renderer_settings>

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by OnoSendai » Wed Apr 02, 2014 10:24 am

FakeShamus wrote:I'm getting a weird error with an older scene, saying that a boolean in my render settings is incorrect, that it must be wither 'true' or 'false' but doesn't specify which. is there an xml changes reference for this release?

these are my current settings in the igs, it opens and renders in the previous version of Indigo:
This is a whitespace issue when XML parsing. Have fixed for next release.

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by FakeShamus » Wed Apr 02, 2014 10:48 am

ah,
great, thanks!

User avatar
kklors
Posts: 221
Joined: Sat Feb 16, 2013 11:31 pm

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by kklors » Fri Apr 04, 2014 12:55 am

Sorry if I'm posting this into the wrong section since Cindigo is 3.6 and maybe not directly connected to the 3.8 updates?

Since I've installed 3.8.1 I have heavy freezing issues inside C4D. At first assumed it's related to high res textures, but in the end wasn't.

Basically what happens is:
If I create a new scene with Indigo materials etc. all is fine.
Then after reopening the saved scene again one core is under constant load and C4D is unresponsive and it takes around 10-15 seconds to select an object for example. It unfreezes for like 5 seconds to do things, then freezes again for 15 seconds etc.

This doesn't happen with saved native C4D scenes. Any help would be awesome!

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4663
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by Zom-B » Fri Apr 04, 2014 1:12 am

kklors wrote:Since I've installed 3.8.1 I have heavy freezing issues inside C4D. At first assumed it's related to high res textures, but in the end wasn't.
Indigo GUI version is not used in any way by Cindigo for C4D internal work, it only gets started if you export to it.
Cindigo uses a Indigo SDK DLL to do all Indigo related stuff inside C4D!
kklors wrote:Basically what happens is:
If I create a new scene with Indigo materials etc. all is fine.
Then after reopening the saved scene again one core is under constant load and C4D is unresponsive and it takes around 10-15 seconds to select an object for example. It unfreezes for like 5 seconds to do things, then freezes again for 15 seconds etc.
You told that this isn't related to HiRez textures, but try this anyway:

In your messy scene, set for all materials preview quality to none!
By this no material Previews get created and. If this helps, we could say that preview rendering is fault. If not... well, excluding a error source is better then nothing ^^

Maybe also try to delete and reinstall latest Cindigo build...

FakeShamus
Posts: 508
Joined: Wed May 02, 2007 11:34 am

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by FakeShamus » Fri Apr 04, 2014 7:34 am

I am getting some noise issues that seem to be related to media absorption. the attached jpeg demonstrates the effect - the noise just gets worse as the render progresses and the medium almost starts to have a glow effect which doesn't seem right. I went back through the change logs and noticed that step size has been replaced by "max_extinction_coeff" - which seems to be set to 1.0 by default. what are proper values for that setting? I have a feeling it is related to this, but so far changing that setting is not improving anything.
Attachments
max_coef_comp.jpg
max_coef_worse.jpg
max_coef_worse.jpg (44 KiB) Viewed 3867 times

User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6180
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Newcastle upon Tyne, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 3.8.1 Beta Release

Post by OnoSendai » Fri Apr 04, 2014 10:31 am

Hi FakeShamus,
This issue is probably fixed already.
We'll try and get a new build out soon.

Post Reply
32 posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests