Indigo Renderer 4.4.14 Beta

General News and accouncements regarding the Indigo render engine
User avatar
OnoSendai
Developer
Posts: 6225
Joined: Sat May 20, 2006 6:16 pm
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by OnoSendai » Mon Oct 05, 2020 3:49 pm

wob wrote:
Mon Oct 05, 2020 5:57 am
i just tested Indigo 4.4.14 indigo in network mode. indigo 4.4.14 crashes in network render mode, when i start in with 2 nvidia cards. this problem appeared in 4.4.10 and doesnt fixed up to this day... works only with single nvidia card. standalone master works wine with 2 cards.
Thanks for bug report, fixed for next release.

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Tue Oct 06, 2020 5:49 am

i found another indigo's bug. indigo cant render textures in exr format with alpha channel in gpu mode:

OpenCL rendering: unsupported image format: bytes per channel: 2 (num channels: 4)

but renders it in cpu mode.
Attachments
Clipboard01.jpg

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Fri Oct 09, 2020 10:46 pm

another bug: i see 4 gpus, but only 2 1070ti gpu really installed on the board (4.4.14):
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (11.45 KiB) Viewed 671 times
where can i clean the list?

p.s. i just swapped two cards to another.

User avatar
fused
Developer
Posts: 3636
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:19 am
Location: Berlin, Germany
3D Software: Cinema 4D

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by fused » Sat Oct 10, 2020 2:56 am

wob wrote:
Fri Oct 09, 2020 10:46 pm
another bug: i see 4 gpus, but only 2 1070ti gpu really installed on the board (4.4.14):

Clipboard01.jpg

where can i clean the list?

p.s. i just swapped two cards to another.
Hi wob,

Indigo currently only queries devices once at startup. If you are hot-plugging GPUs, you'll have to restart Indigo.

Either way, it asks the OpenCL drivers for what devices there are, it's not cached in any way. So if you see more devices than there should be, something else is going on.

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Sat Oct 10, 2020 8:49 am

fused wrote:
Sat Oct 10, 2020 2:56 am
wob wrote:
Fri Oct 09, 2020 10:46 pm
another bug: i see 4 gpus, but only 2 1070ti gpu really installed on the board (4.4.14):

Clipboard01.jpg

where can i clean the list?

p.s. i just swapped two cards to another.
Hi wob,

Indigo currently only queries devices once at startup. If you are hot-plugging GPUs, you'll have to restart Indigo.

Either way, it asks the OpenCL drivers for what devices there are, it's not cached in any way. So if you see more devices than there should be, something else is going on.
i just swapped two 1070ti cards to another my 1070ti cards (computer was stopped, not hot plug) and got this... indigo works in common way, without glitches, just shows it in the gpu list. gpu-z shows only 2 cards.

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Sat Oct 10, 2020 10:41 am

watch very common Indigo problems with animation

1. wrong textures / uv positions from frame to frame on camera movement:
strange_behavior1.zip
(5.67 MiB) Downloaded 7 times
strange_behavior2.zip
(5.77 MiB) Downloaded 8 times
it's not animated textures.

2. wrong lights levels from frame to frame on camera movement (tonemapping - filming, set to 100000)
strange_behavior3.zip
(7.46 MiB) Downloaded 9 times
it's not animated level of lights.

i have tons of the same wrong bad frames and can send it to you as much as you want.

p.s. it's not 4.4.14 indigo's problem. it's just ingido's problem. rendered in multi-gpu mode (2 or 3 cards).

main new problem of indigo for me is network rendering does not work with count of gpus more than count of real cpu cores.

User avatar
dr_zepsuj
Posts: 15
Joined: Fri Mar 16, 2012 8:04 am
Location: Leicester, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by dr_zepsuj » Sat Oct 10, 2020 11:34 am

wob wrote:
Sat Oct 10, 2020 10:41 am


2. wrong lights levels from frame to frame on camera movement (tonemapping - filming, set to 100000)

strange_behavior3.zip

it's not animated level of lights.

i have tons of the same wrong bad frames and can send it to you as much as you want.

p.s. it's not 4.4.14 indigo's problem. it's just ingido's problem. rendered in multi-gpu mode (2 or 3 cards).

main new problem of indigo for me is network rendering does not work with count of gpus more than count of real cpu cores.

I have the very same issue, first reported in May 2018: https://www.indigorenderer.com/forum/vi ... 93#p141593

This is still happening and whenever I am restarting render, I have to render extra frames...

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Sun Oct 11, 2020 1:09 am

dr_zepsuj wrote:
Sat Oct 10, 2020 11:34 am
wob wrote:
Sat Oct 10, 2020 10:41 am


2. wrong lights levels from frame to frame on camera movement (tonemapping - filming, set to 100000)

strange_behavior3.zip

it's not animated level of lights.

i have tons of the same wrong bad frames and can send it to you as much as you want.

p.s. it's not 4.4.14 indigo's problem. it's just ingido's problem. rendered in multi-gpu mode (2 or 3 cards).

main new problem of indigo for me is network rendering does not work with count of gpus more than count of real cpu cores.

I have the very same issue, first reported in May 2018: https://www.indigorenderer.com/forum/vi ... 93#p141593

This is still happening and whenever I am restarting render, I have to render extra frames...
did you use network rendering? i think, it can be network rendering glitches. i think, this bugs can be related to network rendering issues.

User avatar
Zom-B
1st Place 100
Posts: 4693
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:18 pm
Location: ´'`\_(ò_Ó)_/´'`
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by Zom-B » Sun Oct 11, 2020 6:07 am

Hey wob,

your "strange_behavior2.zip" looks like there is some Z-Fighting going on, like your mesh has two planes super close together and they swap position due to precision limitations on GPU.

If you could share a reduced source file this could be investigated further :)

I often do animations too in Indigo, and never encountered something like this (but am on a single GPU)...

wob
Posts: 115
Joined: Tue Jan 07, 2020 6:15 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by wob » Mon Oct 12, 2020 12:02 am

Zom-B wrote:
Sun Oct 11, 2020 6:07 am
Hey wob,

your "strange_behavior2.zip" looks like there is some Z-Fighting going on, like your mesh has two planes super close together and they swap position due to precision limitations on GPU.

If you could share a reduced source file this could be investigated further :)

I often do animations too in Indigo, and never encountered something like this (but am on a single GPU)...
yes, i use for this test meshes with closest position of polygons.

User avatar
dr_zepsuj
Posts: 15
Joined: Fri Mar 16, 2012 8:04 am
Location: Leicester, UK
Contact:

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by dr_zepsuj » Mon Oct 12, 2020 9:21 am

wob wrote:
Sun Oct 11, 2020 1:09 am
dr_zepsuj wrote:
Sat Oct 10, 2020 11:34 am
wob wrote:
Sat Oct 10, 2020 10:41 am


2. wrong lights levels from frame to frame on camera movement (tonemapping - filming, set to 100000)

strange_behavior3.zip

it's not animated level of lights.

i have tons of the same wrong bad frames and can send it to you as much as you want.

p.s. it's not 4.4.14 indigo's problem. it's just ingido's problem. rendered in multi-gpu mode (2 or 3 cards).

main new problem of indigo for me is network rendering does not work with count of gpus more than count of real cpu cores.

I have the very same issue, first reported in May 2018: https://www.indigorenderer.com/forum/vi ... 93#p141593

This is still happening and whenever I am restarting render, I have to render extra frames...
did you use network rendering? i think, it can be network rendering glitches. i think, this bugs can be related to network rendering issues.
I don't use network rendering, I use 3ds max integration. I do use multiple GPU's though...

mpro31
Posts: 28
Joined: Fri Jan 05, 2018 9:44 pm

Re: Indigo Renderer 4.4.14 Beta

Post by mpro31 » Mon Oct 12, 2020 8:43 pm

Ηi,
Kind reminder about the issue I have with licenses after installing this beta. Downgraded to 4.4.13 and the issue persists.
Also I've sent you an email at support@
Best,
K.

Post Reply
42 posts

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 2 guests