Download Trial Buy now

Search  | Login  | Register

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Offline
User avatar
Site Admin
This is a Beta release.
If you spot any bugs or problems, please make a post about them in this thread.
Thanks!

Indigo for Windows 32-bit:
IndigoRenderer_3.2.3_Setup.exe

Indigo for Windows 64-bit:
IndigoRenderer_x64_3.2.3_Setup.exe


Indigo for Mac OSX (10.5 - 10.7):
IndigoRenderer3.2.3.dmg


Indigo RT for Windows 32-bit:
IndigoRT_3.2.3_Setup.exe

Indigo RT for Windows 64-bit:
IndigoRT_x64_3.2.3_Setup.exe

Indigo RT for Mac OSX (10.5 - 10.7):
IndigoRT3.2.3.dmg

Changelog:
Quote:
3.2.3
* Updated OpenCL kernels to be more conformant with OpenCL 1.0 (1.1 not strictly required)
* Fixed reporting of CUDA and OpenCL clock speeds
* Sped up initialisation of OpenCL
* Sped up SSS for CPU single dir path tracing.
* Fix mem leak when restarting render in GPU path tracing mode. (e.g. on displacement change)
* fixed save and save as buttons when extension is in upper case
* Included SkIndigo installer updated to SkIndigo 3.2.2 installer.
* Fixed black ring around sun in bidir.
* Fixed crash with aperture diffraction in some cases.
* Made CPU path tracing significantly faster.
* Added ground to new sky model.
* Indigo and Indigo RT now show up in control panel
* Fixed some ISL bugs.
* Added SunSkyControl for changing the sun/sky in realtime.
* Updated blendigo installer to blendigo-2.5-3.2.2.0
* Fixed network rendering bug with DiscoveryPacketListener.
* Fixed display of scene metadata in GUI.
* Fixed updating of camera UI when camera state changes.
* fixed "show materials folder"


 Profile  
 
Offline
User avatar
It's a lovely changes log !


 Profile  
 
Offline
Indigo 100
It is. :)


 Profile  
 
Offline
User avatar
Indigo 100
Cool! Thanks!

One question (just tested): have you guys a little time to fix the materials' alpha map not being rendered correctly in alpha render mode? It's a little boring to manually defringe all the trees :P


 Profile  
 
Offline
User avatar
Indigo 100
So much goodies in such a small box!

:)


 Profile  
 
Offline
User avatar
Pibuz wrote:
One question (just tested): have you guys a little time to fix [...]
concave faces ?


Attachments:
NeonAndChrome.jpg
NeonAndChrome.jpg [ 87.92 KiB | Viewed 3566 times ]
 Profile  
 
Offline
User avatar
Site Admin
Pibuz wrote:
Cool! Thanks!

One question (just tested): have you guys a little time to fix the materials' alpha map not being rendered correctly in alpha render mode? It's a little boring to manually defringe all the trees :P


Hi Pibuz,
I will add this one to the TODO list.


 Profile  
 
Offline
User avatar
Indigo 100
Thanks a lot!


 Profile  
 
Offline
User avatar
Nice update :D

What's the "Extra Atmospheric" tick box do?


 Profile  
 
Offline
User avatar
Action wich excludes the sky layer from rendering (for space and custom atmospheres situations). I guess that's the naming you are not used to !


 Profile  
 
Offline
User avatar
CTZn wrote:
Action wich excludes the sky layer from rendering (for space and custom atmospheres situations). I guess that's the naming you are not used to !


Ha, yeah I figured it was for something like that, just making sure. I see how the naming works now, like extra terrestrial =P


 Profile  
 
Offline
User avatar
2nd Place Winner
Hey guys...

It seems there is something fishy about this version!

First of all the OpenCL 1.0 compatibility should make my ATI 4870 work...
Well, rendering with enabling it starts and does produce a Rendering... but GPU utilization is @ 1% what tells me that the CPU still does the work here!
Maybe some other OpenCL 1.0 people can tell confirm...?!

Second thing was to test general speed... yeah :)
My first very simple testscene jumped from 653k to 725k from last to this version... awesome!!

But then I realized that the new version doesn't refresh Viweport after hitting the halt condition O_o
By this I wasn't able to save my 2min rendering for comparing with old version since last refresh was at 1min... wtf!!?!

Then I did further speed tests and had some quite catastrophically bad results with my Kitchen & Cinema scene:

Kitchen PT-BiDir:
3.2.2: 259k
3.2.3: 170k

Kitchen PT:
3.2.2: 288k
3.2.3: 215k

Cinema (SSS) PT-BiDir:
3.2.2: 325k
3.2.3: 251k

Bedroom II PT:
3.2.2: 404k
3.2.3: 406k

Grass PT:
3.2.2: 217k
3.2.3: 226k


 Profile  
 
Offline
User avatar
Indigo 100
Hi Zom-B.
Yes, I can confirm I have obtain same s/s in path tracing (CPU) and GPU accelerated path tracing, seems CPU are doing all the work in OPEN CL mode too.
My OS is OSX 10.6.8, the graphic card is a Radeon 4850.


 Profile  
 
Offline
User avatar
Site Admin
Zom-B wrote:
Hey guys...

It seems there is something fishy about this version!

First of all the OpenCL 1.0 compatibility should make my ATI 4870 work...
Well, rendering with enabling it starts and does produce a Rendering... but GPU utilization is @ 1% what tells me that the CPU still does the work here!
Maybe some other OpenCL 1.0 people can tell confirm...?!

Second thing was to test general speed... yeah :)
My first very simple testscene jumped from 653k to 725k from last to this version... awesome!!

But then I realized that the new version doesn't refresh Viweport after hitting the halt condition O_o
By this I wasn't able to save my 2min rendering for comparing with old version since last refresh was at 1min... wtf!!?!

Then I did further speed tests and had some quite catastrophically bad results with my Kitchen & Cinema scene:

Kitchen PT-BiDir:
3.2.2: 259k
3.2.3: 170k

Kitchen PT:
3.2.2: 288k
3.2.3: 215k

Cinema (SSS) PT-BiDir:
3.2.2: 325k
3.2.3: 251k

Bedroom II PT:
3.2.2: 404k
3.2.3: 406k

Grass PT:
3.2.2: 217k
3.2.3: 226k


Hi Zom-B,
How are you measuring GPU utilisation?


 Profile  
 
Offline
User avatar
2nd Place Winner
Hey Ono, using GPU-Z.


 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group